Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

" Μετανάστης θα γίνω, σε Νεοκλασσικό θα μείνω..."


Τα παρατράγουδα σε αυτή τη χώρα δεν έχουν τέλος...αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Ήρθαν λοιπόν οι μετανάστες...με ένα group ticket από τα Χανιά..με προορισμό την Αθήνα βέβαια, και με απόφαση να καταλάβουν τη Νομική βέβαια! Δεν μπορούσαν να διαδηλώσουν στην Κρήτη γιατί τους έδιωξαν..αλλά εδώ στην πρωτεύουσά μας, όλοι είναι καλοδεχούμενοι..μα όλοι, και κυρίως οι μετανάστες..ούτε συλλογή να τους κάναμε! Και έστω ότι τους έδιωξαν και κατάφεραν να έρθουν στην πρωτέυουσα, πώς ακριβώς σκέφτηκαν και με απαρτία οι 237 αποφάσισαν να κάνουν κατάληψη στο κτίριο της Νομικής;;; Είναι κάπως αμφίβολη η όλη κατάσταση...
Το καλύτερο όμως είναι η μετακόμισή τους...ποιός μετανάστης φανταζόταν πως μια μέρα θα έμενε σε ένα τέτοιο νεοκλασσικό, γαλλικού νεο-baroque στυλ, 1240 τμ, έναντι του αρχαιολογικού μουσείου της Αθήνας και του Πολυτεχνείου;;; Και μάλιστα δωρεάν! Ήταν βέβαια μια συγκλονιστική συνέχεια του παραλόγου...που με τις φωτογραφίες του Νεοκλασσικού μας άφησε όλους άναυδους!
Και επειδή τα πράγματα δε θα σταματούσαν εδώ..τόσο απλά..αντέδρασαν οι μετανάστες για τις συνθήκες διαβίωσής τους στο Νεοκλασσικό!!! Πιο συγκεκριμένα: "Οι αλλοδαποί διαμαρτύρονται για άθλιες συνθήκες, καθώς ο χώρος είναι μικρός, ενώ ο ιδιοκτήτης του κτιρίου μιλώντας στον ALPHA ξεκαθάρισε, ότι διαθέτει το αρχοντικό του 1908 μόνο για 15 ημέρες, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση και χωρίς ενοίκιο. Οι μετανάστες χρησιμοποιούν τους δύο από τους τρεις ορόφους του πολυτελούς Μεγάρου Λιβιεράτου, που χρησιμοποιείται για συνέδρια και κοινωνικές εκδηλώσεις του Ιδρύματος «Υπατία». Κάτω από τους πολυελαίους και τις σκάλες του μεγάρου έχουν απλώσει τα πράγματα τους περισσότεροι από 150 μετανάστες, καθώς άλλοι 80 δεν χωρούσαν και μεταφέρθηκαν σε άλλους χώρους. Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί ο χώρος φιλοξενίας, μεταφέρθηκαν το μεσημέρι στο μέγαρο «Υπατία» και χημικές τουαλέτες. Οι μετανάστες δεσμεύτηκαν να σεβαστούν τον χώρο!" Ναι λοιπόν, διαμαρτύρονται για το Νεοκλασσικό..το οποίο διέθεσε ο ιδιοκτήτης δωρεάν σε τόσους μετανάστες..περιμένοντας να σεβαστούν και το χώρο!
Απίστευτα γεγονότα και όμως πραγματικά..Ας δούμε σε ποιόν ονειρικό χώρο θα μεταφερθούν οι μετανάστες μετά από αυτό βέβαια...γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει όλα να τα περιμένουμε!

1 σχόλιο: