Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τελικά ποιός ήταν ο Μαύρος Κύκνος ?!?


Η Νάταλι Πόρτµαν δεν ήταν ικανή να χορέψει πάνω στις πουέντ παραπάνω από το 5% των σκηνών της, ισχυρίζεται η ντουµπλέζ της πρωταγωνίστριας του «Μαύρου Κύκνου».

Οι κακές γλώσσες λένε πως η Νάταλι Πόρτµαν κέρδισε το Οσκαρ επειδή η κοινή γνώµη πείστηκε ότι είναι τόσο ικανή ηθοποιός ώστε κατάφερε να γίνει µέσα σε ενάµιση χρόνο και μία άψογη µπαλαρίνα. Οµως µόνο το 5% των πλάνων του χορού είναι δικά της. Τα υπόλοιπα χορευτικά πλάνα στην πολυβραβευµένη ταινία «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι «είναι δικά µου», δηλώνει η σολίστ του Αµέρικαν Μπαλέ Θίατερ Σάρα Λέιν, η οποία επειδή δεν έλαβε κάποια αναγνώριση από την ηθοποιό στη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της στην απονοµή των Οσκαρ.
Η παραγκωνισµένη µπαλαρίνα κάνει αποκαλύψεις. Παρ’ όλο που δεν είχε βλέψεις για δηµοσιότητα όπως λέει στο «Entertainment Weekly», πειράχτηκε από τη συνέντευξη του χορογράφου της ταινίας (και συντρόφου τώρα πια της Νάταλι Πόρτµαν) Μπενζαµέν Μιλπιέ στους «Los Angeles Times». «Η µπαλαρίνα του Αµέρικαν Μπαλέ Θίατερ έκανε τις σκηνές χορού που φαίνονται τα πόδια, κάποιες κινήσεις φουετέ κι ένα διαγώνιο άλµα στο στούντιο. Ειλικρινά το 85 % της ταινίας είναι της Νάταλι», είναι τα λόγια του Μιλπιέ που πλήγωσαν τη Σάρα Λέιν.

Και κατά τη δική της εκδοχή «οι σκηνές όπου φαίνονται το πρόσωπο και τα χέρια της Νάταλι είναι πραγµατικές. Οµως σε αυτές ειδικά δεν φαίνεται ο πραγµατικός χορός». Η σολίστ από το 2007 στο Αµέρικαν Μπαλέ Θίατερ παραδέχεται ότι οι παραγωγοί της ταινίας ουδέποτε είχαν υποσχεθεί κάποιον ιδιαίτερο τίτλο στη συµµετοχή της για έξι εβδοµάδεςστα γυρίσµατα του «Μαύρου Κύκνου». Μάλιστα ο παραγωγός Αρι Χέντελ της είχε επιστήσει την προσοχή να µη µιλήσει για τη δουλειά της στην ταινία σε κανέναν δηµοσιογράφο.

«Ηθελαν να δηµιουργήσουν στον κόσµο την ιδέα ότι η Νάταλι ήταν τόσο ευφυής και προικισµένη στον χορό που αληθινά χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά ενάµιση χρόνο εξαιτίας των Οσκαρ», λέει η Σάρα Λέιν. «Είναι υποτιµητικό για τον χορό, όχι µόνο για µένα. Κάνω χορό 22 χρόνια. Είναι όµως δυνατό να γίνεις πιανίστας για κοντσέρτα σε τόσο σύντοµο διάστηµα, ακόµη κι αν είσαι κινηµατογραφικό αστέρι;».

Η Νάταλι Πόρτµαν δεν απέκρυψε στις συνεντεύξεις της ότι χρησιµοποίησαν ντουµπλέζ για τις σηµαντικές σκηνές. Οµως δεν αναφέρθηκε ποτέ στο όνοµα της Λέιν ή στο πόσο σηµαντική ήταν η συµµετοχή της.
Φαίνεται όντως κάπως άδικο να μην αναγνωρίζεται το ταλέντο σου και η συμβολή σου σε μια τέτοια ταινία. Σημασία έχει όμως πως το βραβείο Όσκαρ κατέκτησε η Νάταλι Πόρτμαν για το ρόλο της ως ηθοποιός και όχι ως μπαλαρίνα...


via: ta nea

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έρχεται τριήμερο....!


Πέρασε ο καιρός και δεν το καταλάβαμε για ακόμα μία φορά. Φτάσαμε κιόλας στην 25η Μαρτίου, έφτασε κιόλας το τριήμερο! Τελικά, η πιο κουραστική μέρα της εβδομάδας είναι η μέρα πριν την αργία, όπως η σημερινή και όχι η δευτέρα. Ξεκινάς από το πρωί γνωρίζοντας πως είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα της εβδομάδας και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό δε λέω...αλλά έχει και τα αρνητικά του.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, ή μερικές φορές και από την προηγούμενη ξέρεις πως αρκετή συνάδελφοί σου θα λείπουν, θα πάνε ταξιδάκι, εκδρομούλα οπότε δε θα είναι εδώ ούτε την 'προ-αργία'. Όσο να'ναι ζηλέυεις λιγάκι, αλλά λες δεν πειράζει γιατί κι εσύ θα πάρεις την αδειούλα σου κάποια άλλη στιγμή και όλα καλά. Κατά τη διάρκεια της μέρας ανακαλύπτεις πως εκτός από αυτούς, τους ήδη απόντες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα φύγουν νωρίτερα, κατά το μεσημεράκι για να προλάβουν το καραβάκι, την βραδινή πτήση τους, ή απλά για να φτάσουν στον προορισμό τους απόψε. Εκεί ζηλέυεις λίγο ακόμα, αλλά αποφασίζεις οτι κι εσύ πρέπει να φύγεις νωρίτερα (από την ώρα που φέυγεις συνήθως τουλάχιστον...). Έτσι περνάει η μέρα, και όταν είσαι πολύ κοντά στο να φύγεις σκάει κάποιο θέμα, το οποίο είναι επείγον και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι συνάδελφοί σου όμως λείπουν, έτσι πρέπει να μείνεις να το δουλέψεις εσύ με τους εναπομείναντες. Το θέμα λύνεται σχετικά σύντομα κι έτσι κάποια στιγμή αποχωρείς πανηγυρικά....

Μόλις λοιπόν σκάσει το πρώτο χαμόγελο γιατί όντως φτάσαμε στο τριήμερο, βγαίνεις στην εθνική και πήζεις στην κίνηση. Το θετικό είναι ότι η κίνηση είναι προς τα έξω, οπότε μόλις κατέβεις ακόμα λίγο προς κέντρο ηρεμούν τα πράγματα. Τότε αυτό που σκέφτεσαι είναι αν τελικά τους ζηλέυεις όλους τους συναδέλφους/φίλους/γνωστούς που πάνε εκδρομούλα κι έχουν πήξει στην εθνική ?!? Ή μήπως τελικά καλή είναι και η ξεκούραση στο σπιτάκι μας και η ηρεμία μας?

Σημασία έχει πως ήρθε τριήμερο και ελπίζουμε ανοιξιάτικο, τέλος καλό όλα καλά :)


Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το facebook μας προδίδει ?!?


Το facebook έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία! Στη χώρα μας φαίνεται να άργησε λίγο, αλλά μας κατέκτησε πανηγυρικά! Μάλιστα βάσει στατιστικών στοιχείων 3,1 εκατομμύρια Έλληνες έχουν ενεργό λογαριασμό facebook και ο μέσος αριθμός φίλων του κάθε user είναι 220 (σε αντίθεση με το μέσο αριθμό των υπόλοιπων users παγκοσμίως που είναι 130). Άρα όχι μόνο θέλουμε να κάνουμε 'socializing' αλλά θέλουμε και να είμαστε πολύ κοινωνικοί, θέλουμε να μαθαίνουν όλοι τα νέα μας!
Βέβαια αν το δεις από την άλλη πλευρά, πέραν του socializing, είμαστε φακελωμένοι για τα καλά, όπως αναφέρουν συνήθως οι 'αντι-facebookιστες'! Κυκλοφορούν προσωπικά στοιχεία μας στο διαδίκτυο, φωτογραφίες, τα ενδιαφέροντά μας, οι αδυναμίες μας...και ανάλογα με το πόσο heavy user είσαι μπορεί κάποιος να γνωρίζει το που ακριβώς βρίσκεσαι κάθε στιγμή!!! Τα στοιχεία αυτά δεν διαγράφονται ακόμα και αν διαγράψουμε εμείς οι ίδιοι το λογαριασμό μας...έτσι πρέπει να είμαστε όλοι κάπως προσεκτικοί με το όλο θέμα.
Παράλληλα, το  facebook μας 'προδίδει'! Σήμερα για παράδειγμα διάβαζα ένα άρθρο για τον Richard Barton, τον οποίο πρόδωσε το facebook για τη διγαμία του! Το 2010 αρραβωνιάστηκε μια γυναίκα που νόμισε πως ήταν χωρισμένος, έσβησε την πρώην γυναίκα του από τους φίλους του στο Facebook, παντρεύτηκε τη νέα γυναίκα και ανέβασε φωτογραφίες στο διαδικτυακό προφίλ του. Η πρώην όμως, την οποία ο Richard δεν είχε μπλοκάρει στις ρυθμίσεις του, μπορούσε πολύ άνετα να δει τις φωτογραφίες από τον ωραιότατο παραλιακό τους γάμο κι έτσι έστειλε την αστυνομία να τον συλλάβει. Σημασία έχει βέβαια πως δικαιώθηκε η πρώην γυναίκα του!
Θα σκεφτείτε πως αυτό είναι ένα ακραίο περιστατικό..αν κοιτάξουμε προσεκτικά όμως την facebook καθημερινότητά μας θα διαπιστώσουμε και πολλές άλλες στιγμές ΄προδοσίας'! Αν κάποιος σου έχει στείλει ένα μήνυμα μέσω fb για παράδειγμα και αμελήσεις να του απαντήσεις, αλλά κάνεις κάποιο status update ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, μπορεί να θεωρήσει πως τον αγνοείς. Ή ακόμα αν έχεις μόλις χωρίσει (με άσχημο τέλος...), μπαίνεις σε διαδικασίες απόκρυψης στοιχείων από τον/την πρώην σου, άντε να αλλάζεις τα privacy settings να σκέφτεσαι τι πρέπει ή δεν πρέπει να ξέρει πλέον για σένα. Και όταν γίνεται το αντίθετο, και ο/η πρώην σου μοιράζεται μόνο ορισμένες πληροφορίες με σένα τότε μπαίνεις σε διαδικασίες block/report/unfriend κλπ. που είναι συνήθως μία η λύση. Άλλες στιγμές μαθαίνεις υπερβολικές λεπτομέρειες για τους facebook φίλους σου, ακόμα και νέα που ίσως για εκείνους να είναι ευχάριστα αλλά για κάποιον τρίτο να είναι δυσάρεστα...ή αναπάντεχα!
Κάποτε έλεγα πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας καταστρέφει το facebook, είναι όμως τόσο μεγάλη η δύναμή του, που ζυγίζοντας τα πράγματα δε μπορούμε να κάνουμε και χωρίς αυτό. Mας στήνει λοιπόν παγίδες καθημερινά το facebook, ή τις στήνουμε εμείς στον εαυτό μας?!?

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Louis Vuitton pop-up store στις Cannes !


Ένα pop-up store του οίκου Louis Vuitton θα ανοίξει στις Cannes μόνο για τέσσερις μήνες.
Με αφορμή το 64ο φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Cannes ο οίκος Louis Vuitton ανακοίνωσε το opening μιας ομώνυμης boutique με διάρκεια ζωής από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο.
Το κατάστημα αυτό θα ανοίξει ακριβώς δίπλα από την «κανονική» Louis Vuitton boutique στις Cannes στην οδό Croisette, πληρώνοντας έναν φόρο τιμής στον κινηματογράφο και το διάσημο φεστιβάλ, ενώ η διακόσμησή του θα είναι εμπνευσμένη από τη θάλασσα και το σινεμά. Αφιερωμένο ιδιαίτερα στις βραδινές συλλογές του οίκου, το pop-up κατάστημα θα φιλοξενεί μια ιδιαίτερη συλλογή από ενδύματα, δερμάτινα είδη, αξεσουάρ, αλλά και πολύτιμα ρολόγια και κοσμήματα.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

* Το H&M ενισχύει την Ιαπωνία *

Click on the slide!

Η βιομηχανία της μόδας είναι κοντά στους πληγέντες από τα πρόσφατα φυσικά φαινόμενα. Η εταιρεία δωρίζει 100,000 κομμάτια στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, το H&M ακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων και των οικογενειών τους. Τη δεδομένη στιγμή, η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει όλα της τα καταστήματα στη χώρα των Σαμουράι για λόγους ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο θα ήθελε να προστατεύσει τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους μια και ακόμα η κατάσταση είναι ασταθής. Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση και να αισθανθούν οι άνθρωποι που κινδύνευσαν πιο ασφαλείς. Οι ευχές όλων είναι κοντά στην Ιαπωνία!

via: queen

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Karl Lagerfeld Sketches For 'Chanel Sa Vie', Justine Picardie’s Book...


O Karl Lagerfeld συνεργάζεται με την συγγραφέα Justine Picardie για την γαλλική έκδοση της βιογραφίας της Gabrielle ‘Coco’ Chanel, ιδρύτριας του μεγάλου οίκου.

Σε αυτή τη συνεργασία ο Karl άφησε για λίγο στην άκρη τη μηχανή του. Ο ίδιος δημιούργησε σκίτσα της Coco, στα οποία φοράει μερικά από τα πιο iconic κομμάτια του οίκου.

Το βιβλίο περιγράφει τη ζωή της Gabrielle ‘Coco’ Chanel κατά την περίοδο της δεκαετίας του 40 και 50, αλλά και την σχέση της με Γερμανό αξιωματούχο.




Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Flogging Molly & The Stranglers at the Rock Wave Festival 2011!!!


Το Rockwave Festival του 2011 στέκεται πάνω από spreads και μηχανισμούς στήριξης. Σε ζόρικους καιρούς μας προτρέπει να ονειρευτούμε, να μοιραστούμε συγκινήσεις και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες!
Το Rockwave Festival πριν από δεκαπέντε χρόνια έφερε την επανάσταση στην ελληνική μουσική πραγματικότητα και συνεχίζει ακάθεκτο να γρ άφει μουσική ιστορία! Αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής ζωής βρίσκεται ψηλά στη “to do” λίστα του καλοκαιριού. Φέτος το περιμένουμε και πάλι να μας ξεσηκώσει Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου 2011!
Το Rockwave έχει φιλοξενήσει στα stages του περισσότερους από 200 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
 "Ladies & Gentlemen...We Are Floating In Space"
Ο Γιάννης Αγγελάκας, για τη μία μέρα του φεστιβάλ, εμπνεύστηκε ένα πολύωρο All Together Now Party αποδεικνύοντας ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα, όταν βγαίνει από την ψυχή, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Στη μεγάλη non-stop γιορτή που θα στηθεί στην κεντρική σκηνή του TerraVibe Park από νωρίς το απόγευμα, με εμπνευστή τον ίδιο, θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής και συνταξιδιώτες στην All Tog ether Now, τη δισκογραφική εταιρία του Γιάννη Αγγελάκα.
Ψαραντώνης: ο τολμηρός, αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παραδοσιακής μουσικής. Με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.
Λύκοι Λάιβ: στο project των Λύκων, ο Νίκος Βελιώτης και ο Γιάννης Αγγελάκας ταιριάζουν αρμονικά τις μουσικές τους αναζητήσεις. Βρίσκουν δημιουργικό διέξοδο η εμμονή με το τσέλο του γνήσιου ρόκερ ποιητή και το απωθημένο ενός κατεξοχήν κλασσικού μουσικού να δημιουργήσει λαϊκά τραγούδια.
Ψαρογιώργης: το περιζήτητο λαούτο και ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, θα μας παρασύρει με τραγούδια ζωής.
Ο “φοβερός” performer Ντίνος Σαδίκης, σημείο αναφοράς στην ελληνική μουσική από την εποχή των “Εν Πλω”, εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με τις απρόβλεπ τες επιλογές του.
Lost Bodies, κινούνται με άνεση και ευελιξία από το post punk, blues και το industrial μέχρι τις μπαλάντες, το trip hop και την πειραματική μουσική.
Vlastur, ώριμος πειραματιστής θα ερμηνεύσει ζωντανά τις electrο dub ethnic μουσικές του.
Η παραδοσιακή μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονίας “Λόζιος και Ανακατωσιά” θα ξεδιπλώσει με μεγαλοπρέπεια το διονυσιακό ταπεραμέντο της.
Διώνη, το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα, που μας πρωτοσύστησε ο Γιάννης Αγγελάκας στην “Ψυχή Βαθιά”, γεφυρώνει την παράδοση με τον ροκ ήχο.
Η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα φινάλε που θα υπογράψουν ο Γιάννης Αγγελάκας με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Γιάννη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα. Το γνωστό σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 θα “κυκλοφορήσει” αρχικά καθιστό , αλλά υπόσχεται να μας απογειώσει, μέχρι “η άγρια των άστρων σιωπή” να σφραγίσει ένα υπέρλαμπρο βράδυ .

Καιρός να επιστρέψουμε στα βασικά της ROCK!
Η θεότρελη παρέα των Gogol Bordello επιστρέφει! Ελεύθεροι, ατίθασοι, ακαλούπωτοι, σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, κραυγάζουν την πολυφυλετική ελευθεριότητα τους, μεταδίδουν κολασμένη ενεργητικότητα σε ένα κοινό παθιασμένο μαζί τους, απογειώνοντας και το φετινό Rockwave Festival. Το ξέρουμε όλοι: το ξεφάντωμα μαζί τους είναι μέχρι τελικής πτώσεως!
Kyuss Lives! Το μυθικό συγκρότημα της καλιφορνέζικης desert rock σκηνής θα μας παρασύρει με έναν ήχο που σε τινάζει στον αέρα. Ακατέργαστα ωμά φωνητικά, γκαζωμένα ακόρντα, μοναδική εμπειρία που καλύπτει όλο το φάσμα μεταξύ μελωδίας και θορύβου!
Οι Monster Magnet με τον αγέρωχο Dave Wyndorf, ιθύνοντα νου, κρατούν υψωμένη τη σημαία της space rock heavy ψυχεδέλειας, σφραγίζοντας μία ολόκλ ηρη εποχή.... και μένοντας όρθιοι πάνω στα χαλάσματα. Παραμόρφωση στη φωνή, γκαζωμένες κιθάρες, drums που δίνουν ρέστα...
Flogging Molly, μία ηχητική επανάσταση με κέλτικο πάθος και Καλιφορνέζικη δυναμική! Ένα μουσικό αμάγαλμα που δεν χωρά πουθένα! Ένας live δυναμίτης!
Cake, οι πράσινοι εικονοκλάστες από το Σακραμέντο, με σήμα κατατεθέν τον funky, rock `n' roll, quirky pop ρυθμό τους, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά πάντα ανατρεπτικούς.
The Stranglers, δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του punk αλλά δημιούργησαν το δικό τους punk-rock ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους. Οι no more heroes ποιητές ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.
Therapy , ένα πείραμα έτοιμο να εκραγεί! Έρχονται να μας βγάλουν από τη μουσική συμβατικότητα, να μας τρελάνουν θεραπεύοντάς μας από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς.
Marky Ramone's Blitzkrieg, ο θρύλος της punk, παρασημοφορημένος με lifetime achievement award από τα Grammy's 2011, υπόσχεται να τα παίξει όλα...μαζί του ο Michale Graves από τους Misftis
Viza, με καταγωγή από τα βουνά του Καυκάσου και πνευματικό πατέρα τον Serj Tankian. Ένας μουσικός καμβάς που παντρεύει περίτεχνα Αραβική, Αρμένικη, Ρώσικη, Ανατολίτικη και Ελληνική μουσική με ροκ και alternative ρυθμούς.
Dept. Καταλανοί- αυτό τα λέει όλα! Είναι νέοι, βράζει το αίμα τους και θα τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή!

Με εισιτήριο που ξεκινάει από 12 € και φτάνει έως τα 28 € το Rockwave Festival αποδεικνύει έμπρακτα ότι το μουσικό πανηγύρι που θα στηθεί στο TerraVibe Park, μπορεί να το ζήσει ο καθένας μας!


 Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Balenciaga...for Pets !


O διάσημος οίκος Balenciaga αποφάσισε να «στολίσει» με τα αξεσουάρ του, και τα κατοικίδια. Μπαίνοντας και εκείνος στη λίστα με τα πολυτελή fashion-labels όπως Gucci και Louis Vuitton που ήδη έχουν τις δικές τους pet lines, o Βalenciaga θα κυκλοφορήσει λουρί για σκύλους και κολάρα την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τους New York Times.
Τι έκανε όμως τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Nicola Ghesquiere, να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση; Λέγεται ότι o Φρεντ, το κουτάβι του, ένα σοκολατί Labrator, στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία των νέων fashion items. Οι τιμές των αξεσουάρ θα κυμαίνονται από $275 μέχρι $295 ενώ θα διατίθενται σε χρώματα όπως, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί και neon pink.

via: inews

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Happy 10th Anniversary Marc by Marc...!


Το brand Marc by Marc Jacobs, γίνεται 10 ετών και για αυτό τον λόγο επανακυκλοφορεί μερικά από τα πιο αξέχαστα στυλ του μέσα από μια νέα capsule συλλογή!

Με prints και σχέδια που έχουν αντληθεί από τα 10 χρόνια λειτουργίας του brand, στην νέα αυτή σειρά θα δεις γιλέκα, σακάκια σε military ύφος, φούστες, πολύχρωμα φορέματα και όμορφα φουλάρια!

Η συλλογή θα είναι σε περιορισμένη έκδοση και διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο στο Bloomingdales !?! Οι τιμές θα είναι αρκετά προσιτές, αφού θα κυμαίνονται από τα 68 έως και τα 300 δολάρια!

2010_11_MarcJacobsReissue.jpg

via: vogue



Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

The Adjustment Bureau...


Ένας πολιτικός και μια μπαλαρίνα ερωτεύονται από την πρώτη ματιά αλλά δεν φαίνεται να είναι αυτοί που καθορίζουν τις ζωές τους. Το πλάνο και για τους δυο είναι διαφορετικό και μια ομάδα ανθρώπων που ελέγχουν το πεπρωμένο μπαίνουν στην μέση και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Ο David (Matt Damon) αρχίζει έναν αγώνα εναντίον των πρακτόρων της μοίρας, τους άντρες του The Adjustment Bureau, ώστε να υπερασπιστεί τον έρωτά του για την Elise (Emily Blunt). Θα καταφέρει να αλλάξει το πεπρωμένο ή θα κάνει πίσω και θα αποδεχτεί το αποφασισμένο από άλλους μέλλον του;
Το ντεμπούτο του σεναριογράφου George Nolfi στην σκηνοθεσία συνοδεύεται από μια ρομαντική ταινία επιστημονικής φαντασίας με έντονη υπαρξιακή αναζήτηση. Το ζήτημα του ελέγχου του ανθρώπινου πεπρωμένου με τις παραμέτρους της ελεύθερης θέλησης και των αβίαστων επιλογών, είναι παλιό.
Επιστρατεύει στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας για να μας εξηγήσει ότι το πεπρωμένο ελέγχεται και τηρείται από πράκτορες σαν κι αυτούς του FBI. Ο Θεός είναι το αφεντικό, που απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της πορείας των ανθρώπων, όταν και τους παραχώρησε την ελεύθερη θέληση, πήρε ξανά τον έλεγχο και γράφει το πεπρωμένο όλων, για να μην καταστραφεί το ανθρώπινο είδος. Μέχρι που το ανθρώπινο είδος τον διαψεύδει. Ποια είναι η κινητήρια δύναμη; Μα φυσικά ο Έρως. Ο ανίκητος στην μάχη...
Σύμφωνα με κριτικές θυμίζει ελάχιστα το «Inception» και περισσότερο το «Vanilla Sky», κυρίως ως προς την αντικατάσταση της προ-αποφασισμένης πραγματικότητας με μια πιο ιδεατή. Προσωπικά από το trailer και μόνο μου θύμισε ίσως λίγο το concept από μία αγαπημένη μου ταινία, το «Eternal Sunshine of the spotless mind»...θα μάθουμε σύντομα!
 
 
 
 
 
via: lifo

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

* Σήμερα πετάμε χαρταετό, πετάμε και το τσιγάρο *


 

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος διοργανώνει τριήμερο δράσεων, με αφορμή την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

Σε επιλεγμένα σημεία ειδικές ομάδες θα διανείμουν σχετικά φυλλάδια, ενώ σε μπλουζάκια, καπέλα, μπρελόκ και χαρταετούς, που επίσης θα προσφέρονται, θα είναι τυπωμένο το λογότυπο της εκστρατείας: «σήμερα πετάμε χαρταετό, πετάμε και το τσιγάρο».

Οι προγραμματισμένες δράσεις ξεκίνησαν από σήμερα στο σταθμό ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
- Σάββατο 05.03.2011: από 06.00 έως 10.00, λιμάνι Πειραιά (απόπλους για Πάρο, Νάξο και Κυκλάδες). Από 06.00 έως 10.00, σταθμός ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, όπως και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης.
- Καθαρά Δευτέρα, 07.03.2011: από 10.00 έως 15.00 στο Λόφο Φιλοπάππου, στις παραλίες Τροκαντερό (Π. Φαλήρου), Βάρκιζας, Πόρτο Ράφτη, Αυλάκι και στο Λόφο Πανί, στον Άλιμο.

Η προσπάθεια φαίνεται να είναι οργανωμένη και σίγουρα μας αφορά όλους μας. Ελπίζω προσωπικά να μην αγγίξει μόνο εμάς, τους αντικαπνιστές αλλά και να βάλει έστω σε σκέψεις για ακόμα μία φορά τους εθισμένους καπνιστές...

" Η Μαρία Κάλλας και η Σκάλα του Μιλάνου"...στο Μέγαρο Μουσικής !



Χάρισε στη Σκάλα τη μεγαλειώδη φωνή της από τα 27 της χρόνια, κι εκείνοι τη μεταμόρφωσαν από ένα αδέξιο κορίτσι σε παγκόσμιο σκηνικό φαινόμενο. Η σχέση που «εικονογραφεί» η έκθεση ακούγεται δελεαστική ως θέμα, πόσο μάλλον που το υλικό βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε 20 βαρύτιμα κοστούμια, τα οποία σχεδίασαν για τη διάσημη πριμαντόνα ο Νικολά Μπενουά, ο Σαλβατόρε Φιούμε,ο Πιέρο Τζούφι και ο Φράνκο Τζεφιρέλι (ανάμεσά τους το γαλάζιο μεταξωτό μπροκάρ από την «Ιφιγένεια εν Ταύροις», το σμαραγδί βραδινό φόρεμα της «Φεντόρα», το ζωγραφισμένο στο χέρι κοστούμι της «Μήδειας»), σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αντικείμενα, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από παραστάσεις καθώς κι ένα μικρό σύνολο εκθεμάτων για την ιστορία της Σκάλας. Τα εγκαίνια γίνονται αυτήν την Τετάρτη στις 9/3 και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10/3 μέχρι τις 8/5.

via: to vima

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

" Watch my dance..."


Έφτασε για ακόμα μία χρονιά λοιπόν ο ελληνικός τελικός της Eurovision..! Φέτος έγινε μία δυνατή προσπάθεια για νέα πρόσωπα και...για νέα ακούσματα! Στα νέα πρόσωπα καλά τα πήγαμε, δεν έχουμε παράπονο, έγινε μία όμορφη συλλογή από υποψηφίους των διάφορων talent shows, όσο όμως για τα νέα ακούσματα..κάπου το χάσαμε το παιχνίδι. Ο Λούκας σε συνεργασία με τον Stereo Mike, κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας ένα συνηθισμένο μεν ζεϊμπέκικο, με χιπ-χοπ εναλλαγές δε! Άγγιξε τους Έλληνες προφανώς, με τη μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και τους στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. "Κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ" ...σίγουρα μία φράση που εκφράζει το ελληνικό κοινό, κυρίως αυτή τη στιγμή! 

Με χιπ-χοπ ζεϊμπέκικο θα λάβει λοιπόν η χώρα μας μέρος στον 56ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ντίσελντορφ. Το τραγούδι επελέγη κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων μέτρησε εξίσου (σε ποσοστό 50-50%).

Εμείς λοιπόν το ψηφίσαμε, αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσο αυτό το άκουσμα θα αγγίξει όλες τις άλλες χώρες, πόσο αυτός ο στίχος που ίσως σημαίνει πολλά για εμάς΄αγγίξει έστω και λίγο τους ξένους γείτονές μας...ή αν το αποτέλεσμα θα είναι 'It's all Greek to me' !?! Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός. Σημασία έχει ότι όπως και να 'χει δεν πάμε για τη νίκη, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί σε κατάλληλη οικονομική κατάσταση ώστε να γίνει του χρόνου εδώ ο διαγωνισμός...οπότε ας τα πάμε καλά...αλλά μακριά από μας!



Let's keep our fingers crossed!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

* Fiat 500 by Gucci *


Ο οίκος μόδας Gucci που φέτος κλείνει τα 90 του χρόνια σε συνεργασία με τη Fiat, παρουσιάζουν μία νέα έκδοση του συναρπαστικού 500, το 500 by Gucci...!
Την εμφάνιση του αυτοκινήτου έχει επιμεληθεί η creative director του ομίλου Gucci, Frida Giannini σε στενή συνεργασία με το Centro Stile της Fiat. Το αυτοκίνητο λανσάρεται στην πρεμιέρα της εβδομάδας μόδας του Μιλάνο και θα παρουσιαστεί και στην έκθεση της Γενεύης.
Το 500 by Gucci, σε χρωματικούς συνδυασμούς λαμπερού περλέ λευκού και γυαλιστερού μαύρου, φέρνει στο μυαλό εικόνες νεοκλασικού φιλμ νουάρ. Αυτά τα δύο χρώματα συμπληρώνονται. Το μαύρο, με λεπτομέρειες σε αστραφτερό χρώμιο στο εσωτερικό δημιουργεί μία αντίθεση με το σατινέ λευκό και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του ελεφαντόδοντου.



Το εξωτερικό παρουσιαστικό ξεχωρίζει από τις αποκλειστικές για αυτή την έκδοση, αλουμινένιες ζάντες των 16 ιντσών με τα ελαστικά διάστασης 195/45 και τα κεντρικά καπάκια των τροχών με το διακριτικό σήμα της Gucci. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σιλουέτα του 500 η χαρακτηριστική δίχρωμη ρίγα -σήμα κατατεθέν του Ιταλού σχεδιαστή μόδας- σε πράσινο και κόκκινο χρώμα !
Η ίδια ρίγα υπάρχει επίσης και στα καθίσματα του 500, στον επιλογέα των ταχυτήτων, στο κλειδί, τα πατάκια και τις ζώνες ασφαλείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με δέρμα της Poltrona Frau και έχουν ανάγλυφο το Guccissima, το σήμα της Gucci. 
To 500 by Gucci θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Ιουνίου και η πώλησή του θα γίνεται αποκλειστικά από το www.500bygucci.com. Διαθέσιμη, μαζί με το αυτοκίνητο, θα είναι και μία σειρά αποκλειστικών αξεσουάρ της Gucci, όπως δερμάτινα προϊόντα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια χειρός και άλλα...