Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

" Watch my dance..."


Έφτασε για ακόμα μία χρονιά λοιπόν ο ελληνικός τελικός της Eurovision..! Φέτος έγινε μία δυνατή προσπάθεια για νέα πρόσωπα και...για νέα ακούσματα! Στα νέα πρόσωπα καλά τα πήγαμε, δεν έχουμε παράπονο, έγινε μία όμορφη συλλογή από υποψηφίους των διάφορων talent shows, όσο όμως για τα νέα ακούσματα..κάπου το χάσαμε το παιχνίδι. Ο Λούκας σε συνεργασία με τον Stereo Mike, κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας ένα συνηθισμένο μεν ζεϊμπέκικο, με χιπ-χοπ εναλλαγές δε! Άγγιξε τους Έλληνες προφανώς, με τη μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και τους στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. "Κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ" ...σίγουρα μία φράση που εκφράζει το ελληνικό κοινό, κυρίως αυτή τη στιγμή! 

Με χιπ-χοπ ζεϊμπέκικο θα λάβει λοιπόν η χώρα μας μέρος στον 56ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ντίσελντορφ. Το τραγούδι επελέγη κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων μέτρησε εξίσου (σε ποσοστό 50-50%).

Εμείς λοιπόν το ψηφίσαμε, αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσο αυτό το άκουσμα θα αγγίξει όλες τις άλλες χώρες, πόσο αυτός ο στίχος που ίσως σημαίνει πολλά για εμάς΄αγγίξει έστω και λίγο τους ξένους γείτονές μας...ή αν το αποτέλεσμα θα είναι 'It's all Greek to me' !?! Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός. Σημασία έχει ότι όπως και να 'χει δεν πάμε για τη νίκη, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί σε κατάλληλη οικονομική κατάσταση ώστε να γίνει του χρόνου εδώ ο διαγωνισμός...οπότε ας τα πάμε καλά...αλλά μακριά από μας!



Let's keep our fingers crossed!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου