Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έρχεται τριήμερο....!


Πέρασε ο καιρός και δεν το καταλάβαμε για ακόμα μία φορά. Φτάσαμε κιόλας στην 25η Μαρτίου, έφτασε κιόλας το τριήμερο! Τελικά, η πιο κουραστική μέρα της εβδομάδας είναι η μέρα πριν την αργία, όπως η σημερινή και όχι η δευτέρα. Ξεκινάς από το πρωί γνωρίζοντας πως είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα της εβδομάδας και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό δε λέω...αλλά έχει και τα αρνητικά του.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, ή μερικές φορές και από την προηγούμενη ξέρεις πως αρκετή συνάδελφοί σου θα λείπουν, θα πάνε ταξιδάκι, εκδρομούλα οπότε δε θα είναι εδώ ούτε την 'προ-αργία'. Όσο να'ναι ζηλέυεις λιγάκι, αλλά λες δεν πειράζει γιατί κι εσύ θα πάρεις την αδειούλα σου κάποια άλλη στιγμή και όλα καλά. Κατά τη διάρκεια της μέρας ανακαλύπτεις πως εκτός από αυτούς, τους ήδη απόντες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα φύγουν νωρίτερα, κατά το μεσημεράκι για να προλάβουν το καραβάκι, την βραδινή πτήση τους, ή απλά για να φτάσουν στον προορισμό τους απόψε. Εκεί ζηλέυεις λίγο ακόμα, αλλά αποφασίζεις οτι κι εσύ πρέπει να φύγεις νωρίτερα (από την ώρα που φέυγεις συνήθως τουλάχιστον...). Έτσι περνάει η μέρα, και όταν είσαι πολύ κοντά στο να φύγεις σκάει κάποιο θέμα, το οποίο είναι επείγον και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι συνάδελφοί σου όμως λείπουν, έτσι πρέπει να μείνεις να το δουλέψεις εσύ με τους εναπομείναντες. Το θέμα λύνεται σχετικά σύντομα κι έτσι κάποια στιγμή αποχωρείς πανηγυρικά....

Μόλις λοιπόν σκάσει το πρώτο χαμόγελο γιατί όντως φτάσαμε στο τριήμερο, βγαίνεις στην εθνική και πήζεις στην κίνηση. Το θετικό είναι ότι η κίνηση είναι προς τα έξω, οπότε μόλις κατέβεις ακόμα λίγο προς κέντρο ηρεμούν τα πράγματα. Τότε αυτό που σκέφτεσαι είναι αν τελικά τους ζηλέυεις όλους τους συναδέλφους/φίλους/γνωστούς που πάνε εκδρομούλα κι έχουν πήξει στην εθνική ?!? Ή μήπως τελικά καλή είναι και η ξεκούραση στο σπιτάκι μας και η ηρεμία μας?

Σημασία έχει πως ήρθε τριήμερο και ελπίζουμε ανοιξιάτικο, τέλος καλό όλα καλά :)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου