Κυριακή 22 Μαΐου 2011

* Coca-Cola's 125th Birthday *



Είναι το πλέον αγαπημένο αναψυκτικό εκατομμυρίων ανθρώπων ανά τον κόσμο και είναι πάντα πρωταγωνίστρια στις πιο ευχάριστες στιγμές της ζωής μας. Η Coca- Cola, συνώνυμη με την χαρά, έκλεισε 125 χρόνια ύπαρξης στην αγορά και το τραπέζι μας, έχοντας παράλληλα και μία συνεχή παρουσία στα πιο σημαντικά γεγονότα  της ιστορίας.

Έτσι και φέτος θέλησε να γιορτάσει συμβάλλοντας  στον θεσμό των Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011. Η κορδέλα των εορτασμών κόπηκε με την έναρξη μιας μοναδικής δημοπρασίας από έργα 1+25 σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών όπως ο Βασίλης Βρεττός, η Εριέττα Βορδώνη, και ο Γιώργος Βορρές οι οποίοι εμπνεύστηκαν από την ιστορία του διάσημου αναψυκτικού και το μπουκάλι-σύμβολο, και,  υπό την καθοδήγηση της εικαστικής επιμελήτριας Ίριδας Κρητικού, φιλοτέχνησαν πρωτότυπα έργα τέχνης για τους αθλητές των Αγώνων των Special Olympics Ελλάδας (τα έσοδα να προορίζονται για αυτόν τον σπουδαίο σκοπό).

Η συμβολή της Coca –Cola όμως δεν σταματάει μόνο εκεί, αφού προσκαλεί τους καταναλωτές να στηρίξουν μαζί της τους πρωταθλητές της χαράς, καθώς μέσα από τις αγορές προϊόντων Coca-Cola, Coca-Cola Light και Coca-Cola Zero που θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο της Ελληνικής αγοράς, έως και τις 31 Μαΐου, η  Coca-Cola προσφέρει μέρος των εσόδων στους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011.

via: stylista

Πληκτρολόγιο Μέντιουμ από την Apple!?!



Η Apple ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το πληκτρολόγιο...μέντιουμ! Εσείς θα σκέφτεστε τι θέλετε να γράψετε κι εκείνο θα το μαντέψει και θα το κάνει! Αυτό μπορεί να επιτευχθεί χάρη σε πολυάριθμους αισθητήρες και αεραγωγούς σε επιμέρους πλήκτρα.

Η ιδέα ανακαλύφθηκε αυτή την εβδομάδα από το AppleInsider!

Αυτό το προϊόν ίσως βοηθήσει πολλούς χρήστες μικρών υπολογιστών της Apple. Ένα μικρότερο πληκτρολόγιο μπορεί να περιορίσει το feedback που αισθάνεται ο χρήστης όταν πατάει τα πλήκτρα για να γράψει. Η Apple προτείνει την αντιμετώπιση του θέματος με την τοποθέτηση αισθητήρων εγγύτητας σε κάθε κουμπί του πληκτρολόγιο. Οι αισθητήρες αυτοί θα καταλαβαίνουν ποιο είναι το επόμενο πλήκτρο που θα πατήσει ο χρήστης, πριν να έρθει σε άμεση φυσική επαφή μαζί του.

Ποιά θα είναι η επόμενη ανακάλυψη της Apple?!? Ίσως το επόμενο πληκτρολόγιο να σκέφτεται πριν από μας για μας...

via:mediasoup

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Plus size model for H&M !




Mετά την ultra-thin Gisele Bundchen, ένα plus-size μοντέλο έρχεται να πάρει τη θέση της  μπροστά στο φακό και να φωτογραφηθεί για τη νέα καμπάνια του brand Η&Μ.

Η γνωστή fashion αλυσίδα επέλεξε την Tara Lynn η οποία ανήκει στην κατηγορία των plus size μοντέλων προκειμένου να γίνει το πρόσωπο στην καινούργια της συλλογή, ‘Big is Beautiful”. Το μελαχρινό μοντέλο από τις ΗΠΑ, το οποίο ποζάρει μεταξύ άλλων, με λεοπάρ ολόσωμα μαγιό και φόρμες, έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν, σε ένα σωρό γνωστά περιοδικά μόδας. Πάντως, όπως ισχυρίζεται, δεν υπήρξε πάντα τόσο άνετη στο να αποκαλύψει τις καμπύλες της, πόσο μάλλον  σε δημόσια θέα. Σε συνέντευξή της, έχει παραδεχτεί  ότι όταν  ήταν 16 ετών και πήγαινε σχολείο, είχε πρόβλημα στο ν’αποδεχτεί το σώμα της.

Το διάσημο πάντως brand αποφασίζοντας να προκαλέσει τα στερεότυπα που ισχύουν στο fashion χώρο, δημιούργησε μια collection με στόχο να προσελκύσει ένα ευρύτερο  plus size κοινό το οποίο ενδιαφέρεται για τη μόδα.


via: stylista

Κυριακή 8 Μαΐου 2011

* Χρόνια Πολλά Μητερούλα *




Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια μέρα εορτασμού της μητρότητας και ευχαριστιών προς τη μητέρα, με αρχαιοελληνική προέλευση. Στη σύγχρονη εποχή, η αμερικανίδα Άννα Μαρία Ριβς Τζάρβις ήταν εκείνη που είχε πρώτη την ιδέα να καθιερωθεί μια ιδιαίτερη ημέρα προς τιμή όλων των μητέρων.

Οι αγώνες της ευοδώθηκαν στις 9 Μαϊου του 1914, όταν ο αμερικανός πρόεδρος Γούντροου Ουίλσον υπέγραψε προκήρυξη, σύμφωνα με την οποία η Ημέρα της Μητέρας καθιερωνόταν ως εθνική εορτή τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου. Έκτοτε, πολλές χώρες, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου.

Ένα χρόνια πολλά...ίσως να είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για την καλή κυρία που μας έφερε στον κόσμο, που μας ανέχτηκε, που μας μεγάλωσε, που έχει περάσει τα πάνδεινα, τα έχει δώσει όλα, αλλά αντέχει ακόμα, που είναι πάντα εκεί ό,τι κι αν χρειαστούμε και που θα είναι για πάντα εκεί για τα παιδιά της!

Ευχαριστώ για όλα μητερούλα...Να σε χαιρόμαστε!


Σάββατο 30 Απριλίου 2011

* Πριγκηπικός γάμος *



 
Με κάθε επισημότητα και με μικρές παρασπονδίες στο πρωτόκολλο των ανακτόρων τελέστηκε χθες η τελετή του γάμου του πρίγκιπα Γουίλιαμ με την Κάθριν Μίντλετον στο Westminster Abbey, παρουσία της βρετανικής βασιλικής οικογένειας και περίπου 1.900 καλεσμένων. 
Ήταν ένα εξωπραγματικό γεγονός για όσουν ζουν στο Λονδίνο, μου ανέφερε μία φίλη. Χιλιάδες ντόπιοι αλλά και τουρίστες στάθηκαν για πολλέσ ώρες, και άλλοι κατασκήνωσαν για αρκετές μέρες...περιμένοντας να δουν έστω και από μακριά το πριγκηπικό ζεύγος.
Ανάμεσά τους, περίπου 40 μέλη ξένων βασιλικών οικογενειών, διασημότητες όπως ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και ο Ελτον Τζον, αλλά και απλοί πολίτες. Αντίθετα, ηχηρή ήταν η απουσια του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και των πρώην πρωθυπουργών του Ηνωμένου Βασιλείου και πρώην αρχηγών των Εργατικών, Τόνι Μπλερ και Γκόρντον Μπράουν, τα ονόματα των οποίων δεν συμπεριελήφθη στη λίστα των καλεσμένων.
Μετά τη γαμήλια τελετή το ζεύγος μετέβη στα ανάκτορα του Μπάγκινγχαμ επιβιβαζόμενο σε μία άμαξα του 1902. Στη 13:00 ακριβώς τοπική ώρα (15:00 Ελλάδος) το πριγκιπικό ζεύγος εμφανίστηκε στο μπαλκόνι των ανακτόρων χαιρετίζοντας το ενθουσιασμένο πλήθος και αντάλλαξε το καθιερωμένο φίλι των νεονύμφων.
Η Kate ή Katherine πλέον, ήταν πανέμορφη...το φόρεμα τόσο απλό αλλά και τόσο βασιλικό! Το χτένισμα πολύ απλό και by L'Oreal Professionel! 'Oπως δήλωσε ο Richard Ward, ο κομμωτής που επιμελήθηκε το look της νύφης, συνήθως συμβουλεύει τις νύφες να μην επιλέγουν χτενίσματα πολύ μακριά από το φυσικό τους στυλ. Και όπως φαίνεται η Kate Middleton ακλούθησε τα λόγια του κομμωτή της.  Όπως δήλωσε:  «Την στιγμή που θα φτάσει μπροστά στον μέλλοντα σύζυγο της, εκείνος θα πρέπει να μπορεί να την αναγνωρίσει». Ο Richard Ward αποκάλυψε ότι η Kate έκανε πολλές πρόβες για το χτένισμα της μέχρι να αποφασίσουν από κοινού γα το τελικό αποτέλεσμα.  Επίσης όλους αυτούς τους μήνες προετοιμασίας αφέθηκε στην φροντίδα της  LʼOreal Professionnel ώστε να λάμπει αυτήν την μεγάλη μέρα!
Στη φωτογραφία του πριγκηπικού φιλιού τα δύο κοριτσάκια έχουν τόσο διαφορετικές αντιδράσεις...σαν να εκπροσωπούν τις αντιδράσεις του κόσμου! Το ένα κοιτάει το ζευγάρι με τόση χαρά και το άλλο δείχνει τόσο θυμωμένο, τόσο εξοργισμένο...θέλει απλά να φύγει! Οι αντιδράσεις και τα λόγια του κόσμου για αυτό τον γάμο είναι κάπως έτσι..άλλοι το θεώρησαν ένα φοβερό γεγονός, έναν παραμυθένιο γάμο που ο καθένας μας θα ζήλευε...και οι υπόλοιποί έναν ακόμη γάμο που πήρε πολύ μεγάλη έκταση χωρίς λόγο. Οι κακές γλώσσες λένε πως η Kate θα τους βάλει τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι, αφού προέρχεται από μία οικογένεια τόσο αποφασισμένη να πετύχει το στόχο της, δεδομένου ότι έκαναν τα πάντα για να παντρευτεί η κορούλα τους έναν πρίγκηπα!
Λέτε να υπάρχουν και άλλοι διαθέσιμοι πρίγκηπες και να τους προλάβουμε;;; Άντε και στα δικά μας!

Κυριακή 17 Απριλίου 2011

Demi Moore & Ashton Kutcher κατά της σωματεμπορίας...

Πρόσφατα ίδρυσαν έναν οργανισμό ενάντια στη διακίνηση και το εμπόριο παιδιών.

Τώρα, η Demi Moore και ο Ashton Kutcer επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους με τη βοήθεια των διάσημων φίλων τους.

Όλοι μαζί δημιούργησαν μια σειρά από βίντεο - μέρος της νέας διαδραστικής καμπάνιας - τα οποία ελπίζουν να κάνουν όλους τους πολίτες να σκεφτούν για το πρόβλημα της σωματεμπορίας.

Στην καμπάνια, μεταξύ άλλων, συμμετέχουν ο Justin Timberlake, και ο Sean Penn για τα βίντεο: 'Real Men Don't Buy Girls'.







via: mediasoup





Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Νέο ρεκόρ των U2 !!!


Το φετινό τουρ των U2 "360°", έχει περάσει στην ιστορία ως η πιο επιτυχημένη περιοδεία παγκοσμίως, καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ των Rolling Stones, που είχαν σημειώσει το 2005-2007!

Οι Ιρλανδοί ρόκερς ξεπέρασαν σε έσοδα τα 558 εκατομμύρια δολάρια, έπειτα από το πέρας της χθεσινής τους συναυλίας στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Το "360°" πρώτο-ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2009 στην Βαρκελώνη και ακόμα έχει 20 live εμφανίσεις των U2, μέχρι να έρθει εις πέρας.

Μέχρι στιγμής έχουν πουληθεί περισσότερο από 7 εκατομμύρια εισιτήρια, στις 110 εμφανίσεις που έχουν πραγματοποιήσει οι U2, ενώ ο μέσος όρος ανά συναυλία ανέρχεται στα 63.000 άτομα.

Το τελευταίο live του τους τους αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Magnetic Music Hill Musical Festival, στον Καναδά, στις 30 Ιουλίου.


Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Άννα Βίσση στο ΟΑΚΑ!



Την Παρασκευή 15 Απριλίου, στο κλειστό γήπεδο του ΟΑΚΑ, οι φίλοι του Παναθηναϊκού Αθλητικού Ομίλου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την Άννα Βίσση σε μια εντυπωσιακή συναυλία, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα με ουσιαστικό τρόπο την ομάδα της καρδιάς τους, μιας και τα έσοδα της συναυλίας θα διατεθούν για την οικονομική ενίσχυση των αθλητικών τμημάτων του Ομίλου.

Μαζί με την Άννα Βίσση θα τραγουδήσουν ο Γιώργος Σαμπάνης και η Βέρα Μπούφη. Η συναυλία θα στηριχθεί επίσης και με την παρουσία παικτών από όλες τις ομάδες του ΠΑΟ.

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 20:00 και η συναυλία θα ξεκινήσει στις 21:00.

Εκτός όμως από τον Παναθηναϊκό Αθλητικό Όμιλο, η συναυλία αυτή στηρίζει την καμπάνια ενημέρωσης κατά του AIDS, «Ενημέρωση, Προφύλαξη Εξέταση, Το δικό μας μότο Ζωής», που συνδιοργανώνεται από την PRAKSIS και το ΚΕΝΤΡΟ ΖΩΗΣ.

Η προπώληση εισιτηρίων ξεκινά γίνεται στα καταστήματα PUBLIC και PAO SHOP, στους κινηματογράφους ODEON και VILLAGE, καθώς και στο Internet μέσω του I-TICKET.GR.

Τιμές: Τα εισιτήρια ξεκινούν από τα € 15 στην αρένα, € 15 και € 50 στις κερκίδες - ανάλογα με το τμήμα του γηπέδου - και € 100 για το χώρο των VIP.

Προσωπικά, παρόλο που δεν θέλω να στηρίξω τον Παναθηναϊκό, θα στηρίξω την Αννούλα!!! :)

Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Block σε φωτογραφίες από γάμους και βαφτίσια...παρέχει το Facebook!

 

Φροντίζει το Facebook για τους χρήστες που έχουν αλλεργία στις κοινωνικές εκδηλώσεις...

Χιλιάδες είναι οι χρήστες του Facebook που έχουν βαρεθεί να βλέπουν φωτογραφίες από γάμους και βαφτίσια που αναρτούν φίλοι τους.

Γι’αυτό η ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης αποφάσισε με μια νέα εφαρμογή να δώσει στους χρήστες την ευκαιρία να μπλοκάρουν τις ενημερώσεις που αφορούν τέτοιου είδους κοινωνικά γεγονότα, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που μπορούσαμε μέχρι σήμερα να αποκλείσουμε όλες τις ενημερώσεις ενός χρήστη.

Εκπρόσωπος του Facebook αναφέρει χαρακτηριστικά : «Πολλοί χρήστες εκνευρίζονται βλέποντας πολλές ενημερώσεις από φίλους τους με μωρά να κάνουν χαριτωμένες γκριμάτσες ή να δημοσιοποιούν εικόνες της ημέρας του γάμου. Παρ' όλο που η γέννηση ενός παιδιού ή ο γάμος είναι σημαντικά γεγονότα, πολλοί χρήστες δεν καταλαβαίνουν ότι κάποιοι φίλοι τους μπορεί να ενοχλούνται από τέτοιου είδους νέα. Βέβαια άλλα νέα από τους ίδιους φίλους μπορεί να είναι ενδιαφέροντα, οπότε να μην θες να τους αποκλείσεις εντελώς, παρά μόνο για συγκεκριμένα θέματα». Συγχαρητήρια λοιπόν στο facebook που εξελίσσεται και διευκολύνει τους χρήστες! Κάποιος μάλλον εντόπισε το άρθρο μου περί προδωσίας μέσω facebook :)

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τελικά ποιός ήταν ο Μαύρος Κύκνος ?!?


Η Νάταλι Πόρτµαν δεν ήταν ικανή να χορέψει πάνω στις πουέντ παραπάνω από το 5% των σκηνών της, ισχυρίζεται η ντουµπλέζ της πρωταγωνίστριας του «Μαύρου Κύκνου».

Οι κακές γλώσσες λένε πως η Νάταλι Πόρτµαν κέρδισε το Οσκαρ επειδή η κοινή γνώµη πείστηκε ότι είναι τόσο ικανή ηθοποιός ώστε κατάφερε να γίνει µέσα σε ενάµιση χρόνο και μία άψογη µπαλαρίνα. Οµως µόνο το 5% των πλάνων του χορού είναι δικά της. Τα υπόλοιπα χορευτικά πλάνα στην πολυβραβευµένη ταινία «Μαύρος Κύκνος» του Ντάρεν Αρονόφσκι «είναι δικά µου», δηλώνει η σολίστ του Αµέρικαν Μπαλέ Θίατερ Σάρα Λέιν, η οποία επειδή δεν έλαβε κάποια αναγνώριση από την ηθοποιό στη διάρκεια του ευχαριστήριου λόγου της στην απονοµή των Οσκαρ.
Η παραγκωνισµένη µπαλαρίνα κάνει αποκαλύψεις. Παρ’ όλο που δεν είχε βλέψεις για δηµοσιότητα όπως λέει στο «Entertainment Weekly», πειράχτηκε από τη συνέντευξη του χορογράφου της ταινίας (και συντρόφου τώρα πια της Νάταλι Πόρτµαν) Μπενζαµέν Μιλπιέ στους «Los Angeles Times». «Η µπαλαρίνα του Αµέρικαν Μπαλέ Θίατερ έκανε τις σκηνές χορού που φαίνονται τα πόδια, κάποιες κινήσεις φουετέ κι ένα διαγώνιο άλµα στο στούντιο. Ειλικρινά το 85 % της ταινίας είναι της Νάταλι», είναι τα λόγια του Μιλπιέ που πλήγωσαν τη Σάρα Λέιν.

Και κατά τη δική της εκδοχή «οι σκηνές όπου φαίνονται το πρόσωπο και τα χέρια της Νάταλι είναι πραγµατικές. Οµως σε αυτές ειδικά δεν φαίνεται ο πραγµατικός χορός». Η σολίστ από το 2007 στο Αµέρικαν Μπαλέ Θίατερ παραδέχεται ότι οι παραγωγοί της ταινίας ουδέποτε είχαν υποσχεθεί κάποιον ιδιαίτερο τίτλο στη συµµετοχή της για έξι εβδοµάδεςστα γυρίσµατα του «Μαύρου Κύκνου». Μάλιστα ο παραγωγός Αρι Χέντελ της είχε επιστήσει την προσοχή να µη µιλήσει για τη δουλειά της στην ταινία σε κανέναν δηµοσιογράφο.

«Ηθελαν να δηµιουργήσουν στον κόσµο την ιδέα ότι η Νάταλι ήταν τόσο ευφυής και προικισµένη στον χορό που αληθινά χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά ενάµιση χρόνο εξαιτίας των Οσκαρ», λέει η Σάρα Λέιν. «Είναι υποτιµητικό για τον χορό, όχι µόνο για µένα. Κάνω χορό 22 χρόνια. Είναι όµως δυνατό να γίνεις πιανίστας για κοντσέρτα σε τόσο σύντοµο διάστηµα, ακόµη κι αν είσαι κινηµατογραφικό αστέρι;».

Η Νάταλι Πόρτµαν δεν απέκρυψε στις συνεντεύξεις της ότι χρησιµοποίησαν ντουµπλέζ για τις σηµαντικές σκηνές. Οµως δεν αναφέρθηκε ποτέ στο όνοµα της Λέιν ή στο πόσο σηµαντική ήταν η συµµετοχή της.
Φαίνεται όντως κάπως άδικο να μην αναγνωρίζεται το ταλέντο σου και η συμβολή σου σε μια τέτοια ταινία. Σημασία έχει όμως πως το βραβείο Όσκαρ κατέκτησε η Νάταλι Πόρτμαν για το ρόλο της ως ηθοποιός και όχι ως μπαλαρίνα...


via: ta nea

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Έρχεται τριήμερο....!


Πέρασε ο καιρός και δεν το καταλάβαμε για ακόμα μία φορά. Φτάσαμε κιόλας στην 25η Μαρτίου, έφτασε κιόλας το τριήμερο! Τελικά, η πιο κουραστική μέρα της εβδομάδας είναι η μέρα πριν την αργία, όπως η σημερινή και όχι η δευτέρα. Ξεκινάς από το πρωί γνωρίζοντας πως είναι η τελευταία εργάσιμη μέρα της εβδομάδας και αυτό είναι ιδιαίτερα θετικό δε λέω...αλλά έχει και τα αρνητικά του.

Κατά τη διάρκεια της μέρας, ή μερικές φορές και από την προηγούμενη ξέρεις πως αρκετή συνάδελφοί σου θα λείπουν, θα πάνε ταξιδάκι, εκδρομούλα οπότε δε θα είναι εδώ ούτε την 'προ-αργία'. Όσο να'ναι ζηλέυεις λιγάκι, αλλά λες δεν πειράζει γιατί κι εσύ θα πάρεις την αδειούλα σου κάποια άλλη στιγμή και όλα καλά. Κατά τη διάρκεια της μέρας ανακαλύπτεις πως εκτός από αυτούς, τους ήδη απόντες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι που θα φύγουν νωρίτερα, κατά το μεσημεράκι για να προλάβουν το καραβάκι, την βραδινή πτήση τους, ή απλά για να φτάσουν στον προορισμό τους απόψε. Εκεί ζηλέυεις λίγο ακόμα, αλλά αποφασίζεις οτι κι εσύ πρέπει να φύγεις νωρίτερα (από την ώρα που φέυγεις συνήθως τουλάχιστον...). Έτσι περνάει η μέρα, και όταν είσαι πολύ κοντά στο να φύγεις σκάει κάποιο θέμα, το οποίο είναι επείγον και πρέπει να αντιμετωπιστεί. Οι συνάδελφοί σου όμως λείπουν, έτσι πρέπει να μείνεις να το δουλέψεις εσύ με τους εναπομείναντες. Το θέμα λύνεται σχετικά σύντομα κι έτσι κάποια στιγμή αποχωρείς πανηγυρικά....

Μόλις λοιπόν σκάσει το πρώτο χαμόγελο γιατί όντως φτάσαμε στο τριήμερο, βγαίνεις στην εθνική και πήζεις στην κίνηση. Το θετικό είναι ότι η κίνηση είναι προς τα έξω, οπότε μόλις κατέβεις ακόμα λίγο προς κέντρο ηρεμούν τα πράγματα. Τότε αυτό που σκέφτεσαι είναι αν τελικά τους ζηλέυεις όλους τους συναδέλφους/φίλους/γνωστούς που πάνε εκδρομούλα κι έχουν πήξει στην εθνική ?!? Ή μήπως τελικά καλή είναι και η ξεκούραση στο σπιτάκι μας και η ηρεμία μας?

Σημασία έχει πως ήρθε τριήμερο και ελπίζουμε ανοιξιάτικο, τέλος καλό όλα καλά :)


Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Το facebook μας προδίδει ?!?


Το facebook έχει μπει στη ζωή μας για τα καλά, με τα θετικά και τα αρνητικά του στοιχεία! Στη χώρα μας φαίνεται να άργησε λίγο, αλλά μας κατέκτησε πανηγυρικά! Μάλιστα βάσει στατιστικών στοιχείων 3,1 εκατομμύρια Έλληνες έχουν ενεργό λογαριασμό facebook και ο μέσος αριθμός φίλων του κάθε user είναι 220 (σε αντίθεση με το μέσο αριθμό των υπόλοιπων users παγκοσμίως που είναι 130). Άρα όχι μόνο θέλουμε να κάνουμε 'socializing' αλλά θέλουμε και να είμαστε πολύ κοινωνικοί, θέλουμε να μαθαίνουν όλοι τα νέα μας!
Βέβαια αν το δεις από την άλλη πλευρά, πέραν του socializing, είμαστε φακελωμένοι για τα καλά, όπως αναφέρουν συνήθως οι 'αντι-facebookιστες'! Κυκλοφορούν προσωπικά στοιχεία μας στο διαδίκτυο, φωτογραφίες, τα ενδιαφέροντά μας, οι αδυναμίες μας...και ανάλογα με το πόσο heavy user είσαι μπορεί κάποιος να γνωρίζει το που ακριβώς βρίσκεσαι κάθε στιγμή!!! Τα στοιχεία αυτά δεν διαγράφονται ακόμα και αν διαγράψουμε εμείς οι ίδιοι το λογαριασμό μας...έτσι πρέπει να είμαστε όλοι κάπως προσεκτικοί με το όλο θέμα.
Παράλληλα, το  facebook μας 'προδίδει'! Σήμερα για παράδειγμα διάβαζα ένα άρθρο για τον Richard Barton, τον οποίο πρόδωσε το facebook για τη διγαμία του! Το 2010 αρραβωνιάστηκε μια γυναίκα που νόμισε πως ήταν χωρισμένος, έσβησε την πρώην γυναίκα του από τους φίλους του στο Facebook, παντρεύτηκε τη νέα γυναίκα και ανέβασε φωτογραφίες στο διαδικτυακό προφίλ του. Η πρώην όμως, την οποία ο Richard δεν είχε μπλοκάρει στις ρυθμίσεις του, μπορούσε πολύ άνετα να δει τις φωτογραφίες από τον ωραιότατο παραλιακό τους γάμο κι έτσι έστειλε την αστυνομία να τον συλλάβει. Σημασία έχει βέβαια πως δικαιώθηκε η πρώην γυναίκα του!
Θα σκεφτείτε πως αυτό είναι ένα ακραίο περιστατικό..αν κοιτάξουμε προσεκτικά όμως την facebook καθημερινότητά μας θα διαπιστώσουμε και πολλές άλλες στιγμές ΄προδοσίας'! Αν κάποιος σου έχει στείλει ένα μήνυμα μέσω fb για παράδειγμα και αμελήσεις να του απαντήσεις, αλλά κάνεις κάποιο status update ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια, μπορεί να θεωρήσει πως τον αγνοείς. Ή ακόμα αν έχεις μόλις χωρίσει (με άσχημο τέλος...), μπαίνεις σε διαδικασίες απόκρυψης στοιχείων από τον/την πρώην σου, άντε να αλλάζεις τα privacy settings να σκέφτεσαι τι πρέπει ή δεν πρέπει να ξέρει πλέον για σένα. Και όταν γίνεται το αντίθετο, και ο/η πρώην σου μοιράζεται μόνο ορισμένες πληροφορίες με σένα τότε μπαίνεις σε διαδικασίες block/report/unfriend κλπ. που είναι συνήθως μία η λύση. Άλλες στιγμές μαθαίνεις υπερβολικές λεπτομέρειες για τους facebook φίλους σου, ακόμα και νέα που ίσως για εκείνους να είναι ευχάριστα αλλά για κάποιον τρίτο να είναι δυσάρεστα...ή αναπάντεχα!
Κάποτε έλεγα πως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο μας καταστρέφει το facebook, είναι όμως τόσο μεγάλη η δύναμή του, που ζυγίζοντας τα πράγματα δε μπορούμε να κάνουμε και χωρίς αυτό. Mας στήνει λοιπόν παγίδες καθημερινά το facebook, ή τις στήνουμε εμείς στον εαυτό μας?!?

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Louis Vuitton pop-up store στις Cannes !


Ένα pop-up store του οίκου Louis Vuitton θα ανοίξει στις Cannes μόνο για τέσσερις μήνες.
Με αφορμή το 64ο φεστιβάλ Κινηματογράφου στις Cannes ο οίκος Louis Vuitton ανακοίνωσε το opening μιας ομώνυμης boutique με διάρκεια ζωής από το Μάιο μέχρι τον Αύγουστο.
Το κατάστημα αυτό θα ανοίξει ακριβώς δίπλα από την «κανονική» Louis Vuitton boutique στις Cannes στην οδό Croisette, πληρώνοντας έναν φόρο τιμής στον κινηματογράφο και το διάσημο φεστιβάλ, ενώ η διακόσμησή του θα είναι εμπνευσμένη από τη θάλασσα και το σινεμά. Αφιερωμένο ιδιαίτερα στις βραδινές συλλογές του οίκου, το pop-up κατάστημα θα φιλοξενεί μια ιδιαίτερη συλλογή από ενδύματα, δερμάτινα είδη, αξεσουάρ, αλλά και πολύτιμα ρολόγια και κοσμήματα.

Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

* Το H&M ενισχύει την Ιαπωνία *

Click on the slide!

Η βιομηχανία της μόδας είναι κοντά στους πληγέντες από τα πρόσφατα φυσικά φαινόμενα. Η εταιρεία δωρίζει 100,000 κομμάτια στον Ιαπωνικό Ερυθρό Σταυρό. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, το H&M ακολουθεί από κοντά τις εξελίξεις στην Ιαπωνία και βρίσκεται στο πλευρό των ανθρώπων και των οικογενειών τους. Τη δεδομένη στιγμή, η εταιρεία αποφάσισε να κλείσει όλα της τα καταστήματα στη χώρα των Σαμουράι για λόγους ασφαλείας. Με αυτόν τον τρόπο θα ήθελε να προστατεύσει τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους μια και ακόμα η κατάσταση είναι ασταθής. Ας ελπίσουμε να βελτιωθεί σύντομα η κατάσταση και να αισθανθούν οι άνθρωποι που κινδύνευσαν πιο ασφαλείς. Οι ευχές όλων είναι κοντά στην Ιαπωνία!

via: queen

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Karl Lagerfeld Sketches For 'Chanel Sa Vie', Justine Picardie’s Book...


O Karl Lagerfeld συνεργάζεται με την συγγραφέα Justine Picardie για την γαλλική έκδοση της βιογραφίας της Gabrielle ‘Coco’ Chanel, ιδρύτριας του μεγάλου οίκου.

Σε αυτή τη συνεργασία ο Karl άφησε για λίγο στην άκρη τη μηχανή του. Ο ίδιος δημιούργησε σκίτσα της Coco, στα οποία φοράει μερικά από τα πιο iconic κομμάτια του οίκου.

Το βιβλίο περιγράφει τη ζωή της Gabrielle ‘Coco’ Chanel κατά την περίοδο της δεκαετίας του 40 και 50, αλλά και την σχέση της με Γερμανό αξιωματούχο.




Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Flogging Molly & The Stranglers at the Rock Wave Festival 2011!!!


Το Rockwave Festival του 2011 στέκεται πάνω από spreads και μηχανισμούς στήριξης. Σε ζόρικους καιρούς μας προτρέπει να ονειρευτούμε, να μοιραστούμε συγκινήσεις και να ζήσουμε μοναδικές εμπειρίες!
Το Rockwave Festival πριν από δεκαπέντε χρόνια έφερε την επανάσταση στην ελληνική μουσική πραγματικότητα και συνεχίζει ακάθεκτο να γρ άφει μουσική ιστορία! Αναπόσπαστο κομμάτι της καλοκαιρινής ζωής βρίσκεται ψηλά στη “to do” λίστα του καλοκαιριού. Φέτος το περιμένουμε και πάλι να μας ξεσηκώσει Παρασκευή 1, Σάββατο 2 & Κυριακή 3 Ιουλίου 2011!
Το Rockwave έχει φιλοξενήσει στα stages του περισσότερους από 200 καλλιτέχνες της ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
 "Ladies & Gentlemen...We Are Floating In Space"
Ο Γιάννης Αγγελάκας, για τη μία μέρα του φεστιβάλ, εμπνεύστηκε ένα πολύωρο All Together Now Party αποδεικνύοντας ότι η μουσική ακούγεται καλύτερα, όταν βγαίνει από την ψυχή, όταν είναι ανεξάρτητη και ελεύθερη. Στη μεγάλη non-stop γιορτή που θα στηθεί στην κεντρική σκηνή του TerraVibe Park από νωρίς το απόγευμα, με εμπνευστή τον ίδιο, θα εμφανιστούν μερικοί από τους σημαντικότερους εκφραστές της σύγχρονης, ελληνικής μουσικής σκηνής και συνταξιδιώτες στην All Tog ether Now, τη δισκογραφική εταιρία του Γιάννη Αγγελάκα.
Ψαραντώνης: ο τολμηρός, αλλά συγχρόνως και στοχαστικός ανανεωτής της παραδοσιακής μουσικής. Με τη δύναμή του στον αυτοσχεδιασμό κατορθώνει να δημιουργεί ατμόσφαιρα δέους, ταραχής και ρίγους, όπως ακριβώς οι μεγάλοι μουσικοί της τζαζ.
Λύκοι Λάιβ: στο project των Λύκων, ο Νίκος Βελιώτης και ο Γιάννης Αγγελάκας ταιριάζουν αρμονικά τις μουσικές τους αναζητήσεις. Βρίσκουν δημιουργικό διέξοδο η εμμονή με το τσέλο του γνήσιου ρόκερ ποιητή και το απωθημένο ενός κατεξοχήν κλασσικού μουσικού να δημιουργήσει λαϊκά τραγούδια.
Ψαρογιώργης: το περιζήτητο λαούτο και ο ανανεωτής της Κρητικής μουσικής παράδοσης, θα μας παρασύρει με τραγούδια ζωής.
Ο “φοβερός” performer Ντίνος Σαδίκης, σημείο αναφοράς στην ελληνική μουσική από την εποχή των “Εν Πλω”, εξακολουθεί να μας ξαφνιάζει με τις απρόβλεπ τες επιλογές του.
Lost Bodies, κινούνται με άνεση και ευελιξία από το post punk, blues και το industrial μέχρι τις μπαλάντες, το trip hop και την πειραματική μουσική.
Vlastur, ώριμος πειραματιστής θα ερμηνεύσει ζωντανά τις electrο dub ethnic μουσικές του.
Η παραδοσιακή μπάντα χάλκινων πνευστών Μακεδονίας “Λόζιος και Ανακατωσιά” θα ξεδιπλώσει με μεγαλοπρέπεια το διονυσιακό ταπεραμέντο της.
Διώνη, το γυναικείο πολυφωνικό σχήμα, που μας πρωτοσύστησε ο Γιάννης Αγγελάκας στην “Ψυχή Βαθιά”, γεφυρώνει την παράδοση με τον ροκ ήχο.
Η βραδιά θα κορυφωθεί με ένα φινάλε που θα υπογράψουν ο Γιάννης Αγγελάκας με το Ντίνο Σαδίκη στο μπαγλαμά, το Γιάννη Αραμπατζή στην κιθάρα και τον Τίτο Καργιωτάκη στην κονσόλα. Το γνωστό σχήμα Γιάννης Αγγελάκας 3 θα “κυκλοφορήσει” αρχικά καθιστό , αλλά υπόσχεται να μας απογειώσει, μέχρι “η άγρια των άστρων σιωπή” να σφραγίσει ένα υπέρλαμπρο βράδυ .

Καιρός να επιστρέψουμε στα βασικά της ROCK!
Η θεότρελη παρέα των Gogol Bordello επιστρέφει! Ελεύθεροι, ατίθασοι, ακαλούπωτοι, σαρώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, κραυγάζουν την πολυφυλετική ελευθεριότητα τους, μεταδίδουν κολασμένη ενεργητικότητα σε ένα κοινό παθιασμένο μαζί τους, απογειώνοντας και το φετινό Rockwave Festival. Το ξέρουμε όλοι: το ξεφάντωμα μαζί τους είναι μέχρι τελικής πτώσεως!
Kyuss Lives! Το μυθικό συγκρότημα της καλιφορνέζικης desert rock σκηνής θα μας παρασύρει με έναν ήχο που σε τινάζει στον αέρα. Ακατέργαστα ωμά φωνητικά, γκαζωμένα ακόρντα, μοναδική εμπειρία που καλύπτει όλο το φάσμα μεταξύ μελωδίας και θορύβου!
Οι Monster Magnet με τον αγέρωχο Dave Wyndorf, ιθύνοντα νου, κρατούν υψωμένη τη σημαία της space rock heavy ψυχεδέλειας, σφραγίζοντας μία ολόκλ ηρη εποχή.... και μένοντας όρθιοι πάνω στα χαλάσματα. Παραμόρφωση στη φωνή, γκαζωμένες κιθάρες, drums που δίνουν ρέστα...
Flogging Molly, μία ηχητική επανάσταση με κέλτικο πάθος και Καλιφορνέζικη δυναμική! Ένα μουσικό αμάγαλμα που δεν χωρά πουθένα! Ένας live δυναμίτης!
Cake, οι πράσινοι εικονοκλάστες από το Σακραμέντο, με σήμα κατατεθέν τον funky, rock `n' roll, quirky pop ρυθμό τους, παραμένουν σκόπιμα εκκεντρικοί και αφοπλιστικά εθιστικοί, με ρυθμούς νοσταλγικούς αλλά πάντα ανατρεπτικούς.
The Stranglers, δεν περιορίστηκαν στα στενά όρια του punk αλλά δημιούργησαν το δικό τους punk-rock ιδίωμα, για να συνδυάσουν την αντιδραστική ιδιοσυγκρασία τους με τον πάντα ψαγμένο στίχο τους. Οι no more heroes ποιητές ακούγονται πιο επίκαιροι από ποτέ.
Therapy , ένα πείραμα έτοιμο να εκραγεί! Έρχονται να μας βγάλουν από τη μουσική συμβατικότητα, να μας τρελάνουν θεραπεύοντάς μας από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς.
Marky Ramone's Blitzkrieg, ο θρύλος της punk, παρασημοφορημένος με lifetime achievement award από τα Grammy's 2011, υπόσχεται να τα παίξει όλα...μαζί του ο Michale Graves από τους Misftis
Viza, με καταγωγή από τα βουνά του Καυκάσου και πνευματικό πατέρα τον Serj Tankian. Ένας μουσικός καμβάς που παντρεύει περίτεχνα Αραβική, Αρμένικη, Ρώσικη, Ανατολίτικη και Ελληνική μουσική με ροκ και alternative ρυθμούς.
Dept. Καταλανοί- αυτό τα λέει όλα! Είναι νέοι, βράζει το αίμα τους και θα τα δώσουν όλα πάνω στη σκηνή!

Με εισιτήριο που ξεκινάει από 12 € και φτάνει έως τα 28 € το Rockwave Festival αποδεικνύει έμπρακτα ότι το μουσικό πανηγύρι που θα στηθεί στο TerraVibe Park, μπορεί να το ζήσει ο καθένας μας!


 Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει αύριο Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ: Ticket House, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς)

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Balenciaga...for Pets !


O διάσημος οίκος Balenciaga αποφάσισε να «στολίσει» με τα αξεσουάρ του, και τα κατοικίδια. Μπαίνοντας και εκείνος στη λίστα με τα πολυτελή fashion-labels όπως Gucci και Louis Vuitton που ήδη έχουν τις δικές τους pet lines, o Βalenciaga θα κυκλοφορήσει λουρί για σκύλους και κολάρα την επόμενη σεζόν, σύμφωνα με τους New York Times.
Τι έκανε όμως τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Nicola Ghesquiere, να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση; Λέγεται ότι o Φρεντ, το κουτάβι του, ένα σοκολατί Labrator, στάθηκε αφορμή για τη δημιουργία των νέων fashion items. Οι τιμές των αξεσουάρ θα κυμαίνονται από $275 μέχρι $295 ενώ θα διατίθενται σε χρώματα όπως, κίτρινο, πράσινο, πορτοκαλί και neon pink.

via: inews

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Happy 10th Anniversary Marc by Marc...!


Το brand Marc by Marc Jacobs, γίνεται 10 ετών και για αυτό τον λόγο επανακυκλοφορεί μερικά από τα πιο αξέχαστα στυλ του μέσα από μια νέα capsule συλλογή!

Με prints και σχέδια που έχουν αντληθεί από τα 10 χρόνια λειτουργίας του brand, στην νέα αυτή σειρά θα δεις γιλέκα, σακάκια σε military ύφος, φούστες, πολύχρωμα φορέματα και όμορφα φουλάρια!

Η συλλογή θα είναι σε περιορισμένη έκδοση και διαθέσιμη αποκλειστικά και μόνο στο Bloomingdales !?! Οι τιμές θα είναι αρκετά προσιτές, αφού θα κυμαίνονται από τα 68 έως και τα 300 δολάρια!

2010_11_MarcJacobsReissue.jpg

via: vogue



Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

The Adjustment Bureau...


Ένας πολιτικός και μια μπαλαρίνα ερωτεύονται από την πρώτη ματιά αλλά δεν φαίνεται να είναι αυτοί που καθορίζουν τις ζωές τους. Το πλάνο και για τους δυο είναι διαφορετικό και μια ομάδα ανθρώπων που ελέγχουν το πεπρωμένο μπαίνουν στην μέση και προσπαθούν να τους χωρίσουν. Ο David (Matt Damon) αρχίζει έναν αγώνα εναντίον των πρακτόρων της μοίρας, τους άντρες του The Adjustment Bureau, ώστε να υπερασπιστεί τον έρωτά του για την Elise (Emily Blunt). Θα καταφέρει να αλλάξει το πεπρωμένο ή θα κάνει πίσω και θα αποδεχτεί το αποφασισμένο από άλλους μέλλον του;
Το ντεμπούτο του σεναριογράφου George Nolfi στην σκηνοθεσία συνοδεύεται από μια ρομαντική ταινία επιστημονικής φαντασίας με έντονη υπαρξιακή αναζήτηση. Το ζήτημα του ελέγχου του ανθρώπινου πεπρωμένου με τις παραμέτρους της ελεύθερης θέλησης και των αβίαστων επιλογών, είναι παλιό.
Επιστρατεύει στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας για να μας εξηγήσει ότι το πεπρωμένο ελέγχεται και τηρείται από πράκτορες σαν κι αυτούς του FBI. Ο Θεός είναι το αφεντικό, που απογοητευμένος από τα αποτελέσματα της πορείας των ανθρώπων, όταν και τους παραχώρησε την ελεύθερη θέληση, πήρε ξανά τον έλεγχο και γράφει το πεπρωμένο όλων, για να μην καταστραφεί το ανθρώπινο είδος. Μέχρι που το ανθρώπινο είδος τον διαψεύδει. Ποια είναι η κινητήρια δύναμη; Μα φυσικά ο Έρως. Ο ανίκητος στην μάχη...
Σύμφωνα με κριτικές θυμίζει ελάχιστα το «Inception» και περισσότερο το «Vanilla Sky», κυρίως ως προς την αντικατάσταση της προ-αποφασισμένης πραγματικότητας με μια πιο ιδεατή. Προσωπικά από το trailer και μόνο μου θύμισε ίσως λίγο το concept από μία αγαπημένη μου ταινία, το «Eternal Sunshine of the spotless mind»...θα μάθουμε σύντομα!
 
 
 
 
 
via: lifo

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

* Σήμερα πετάμε χαρταετό, πετάμε και το τσιγάρο *


 

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο πλαίσιο της διαρκούς ενημέρωσης των πολιτών για τις βλαπτικές συνέπειες του καπνίσματος διοργανώνει τριήμερο δράσεων, με αφορμή την Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρά Δευτέρα.

Σε επιλεγμένα σημεία ειδικές ομάδες θα διανείμουν σχετικά φυλλάδια, ενώ σε μπλουζάκια, καπέλα, μπρελόκ και χαρταετούς, που επίσης θα προσφέρονται, θα είναι τυπωμένο το λογότυπο της εκστρατείας: «σήμερα πετάμε χαρταετό, πετάμε και το τσιγάρο».

Οι προγραμματισμένες δράσεις ξεκίνησαν από σήμερα στο σταθμό ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, και το πρόγραμμα των επόμενων ημερών έχει ως εξής:
- Σάββατο 05.03.2011: από 06.00 έως 10.00, λιμάνι Πειραιά (απόπλους για Πάρο, Νάξο και Κυκλάδες). Από 06.00 έως 10.00, σταθμός ΚΤΕΛ Λιοσίων και Κηφισού, όπως και στο Σιδηροδρομικό Σταθμό Λαρίσης.
- Καθαρά Δευτέρα, 07.03.2011: από 10.00 έως 15.00 στο Λόφο Φιλοπάππου, στις παραλίες Τροκαντερό (Π. Φαλήρου), Βάρκιζας, Πόρτο Ράφτη, Αυλάκι και στο Λόφο Πανί, στον Άλιμο.

Η προσπάθεια φαίνεται να είναι οργανωμένη και σίγουρα μας αφορά όλους μας. Ελπίζω προσωπικά να μην αγγίξει μόνο εμάς, τους αντικαπνιστές αλλά και να βάλει έστω σε σκέψεις για ακόμα μία φορά τους εθισμένους καπνιστές...

" Η Μαρία Κάλλας και η Σκάλα του Μιλάνου"...στο Μέγαρο Μουσικής !



Χάρισε στη Σκάλα τη μεγαλειώδη φωνή της από τα 27 της χρόνια, κι εκείνοι τη μεταμόρφωσαν από ένα αδέξιο κορίτσι σε παγκόσμιο σκηνικό φαινόμενο. Η σχέση που «εικονογραφεί» η έκθεση ακούγεται δελεαστική ως θέμα, πόσο μάλλον που το υλικό βγαίνει για πρώτη φορά εκτός Ιταλίας. Θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε 20 βαρύτιμα κοστούμια, τα οποία σχεδίασαν για τη διάσημη πριμαντόνα ο Νικολά Μπενουά, ο Σαλβατόρε Φιούμε,ο Πιέρο Τζούφι και ο Φράνκο Τζεφιρέλι (ανάμεσά τους το γαλάζιο μεταξωτό μπροκάρ από την «Ιφιγένεια εν Ταύροις», το σμαραγδί βραδινό φόρεμα της «Φεντόρα», το ζωγραφισμένο στο χέρι κοστούμι της «Μήδειας»), σπάνιο φωτογραφικό υλικό, αντικείμενα, βίντεο και ηχητικά ντοκουμέντα από παραστάσεις καθώς κι ένα μικρό σύνολο εκθεμάτων για την ιστορία της Σκάλας. Τα εγκαίνια γίνονται αυτήν την Τετάρτη στις 9/3 και η έκθεση θα είναι ανοιχτή για το κοινό από τις 10/3 μέχρι τις 8/5.

via: to vima

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2011

" Watch my dance..."


Έφτασε για ακόμα μία χρονιά λοιπόν ο ελληνικός τελικός της Eurovision..! Φέτος έγινε μία δυνατή προσπάθεια για νέα πρόσωπα και...για νέα ακούσματα! Στα νέα πρόσωπα καλά τα πήγαμε, δεν έχουμε παράπονο, έγινε μία όμορφη συλλογή από υποψηφίους των διάφορων talent shows, όσο όμως για τα νέα ακούσματα..κάπου το χάσαμε το παιχνίδι. Ο Λούκας σε συνεργασία με τον Stereo Mike, κατάφεραν να κάνουν τη διαφορά, προσφέροντας ένα συνηθισμένο μεν ζεϊμπέκικο, με χιπ-χοπ εναλλαγές δε! Άγγιξε τους Έλληνες προφανώς, με τη μουσική του Γιάννη Χριστοδουλόπουλου και τους στίχους της Ελεάνας Βραχάλη. "Κι αν πέσω εγώ ξανά θα σηκωθώ" ...σίγουρα μία φράση που εκφράζει το ελληνικό κοινό, κυρίως αυτή τη στιγμή! 

Με χιπ-χοπ ζεϊμπέκικο θα λάβει λοιπόν η χώρα μας μέρος στον 56ο Διαγωνισμό της Eurovision που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Ντίσελντορφ. Το τραγούδι επελέγη κατόπιν ψηφοφορίας από το κοινό και κριτική επιτροπή, η ψήφος των οποίων μέτρησε εξίσου (σε ποσοστό 50-50%).

Εμείς λοιπόν το ψηφίσαμε, αυτό που δεν ξέρουμε είναι πόσο αυτό το άκουσμα θα αγγίξει όλες τις άλλες χώρες, πόσο αυτός ο στίχος που ίσως σημαίνει πολλά για εμάς΄αγγίξει έστω και λίγο τους ξένους γείτονές μας...ή αν το αποτέλεσμα θα είναι 'It's all Greek to me' !?! Στις 12 Μαΐου θα γίνει ο δεύτερος ημιτελικός και στις 14 Μαΐου ο τελικός. Σημασία έχει ότι όπως και να 'χει δεν πάμε για τη νίκη, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα η Ελλάδα να βρεθεί σε κατάλληλη οικονομική κατάσταση ώστε να γίνει του χρόνου εδώ ο διαγωνισμός...οπότε ας τα πάμε καλά...αλλά μακριά από μας!



Let's keep our fingers crossed!

Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

* Fiat 500 by Gucci *


Ο οίκος μόδας Gucci που φέτος κλείνει τα 90 του χρόνια σε συνεργασία με τη Fiat, παρουσιάζουν μία νέα έκδοση του συναρπαστικού 500, το 500 by Gucci...!
Την εμφάνιση του αυτοκινήτου έχει επιμεληθεί η creative director του ομίλου Gucci, Frida Giannini σε στενή συνεργασία με το Centro Stile της Fiat. Το αυτοκίνητο λανσάρεται στην πρεμιέρα της εβδομάδας μόδας του Μιλάνο και θα παρουσιαστεί και στην έκθεση της Γενεύης.
Το 500 by Gucci, σε χρωματικούς συνδυασμούς λαμπερού περλέ λευκού και γυαλιστερού μαύρου, φέρνει στο μυαλό εικόνες νεοκλασικού φιλμ νουάρ. Αυτά τα δύο χρώματα συμπληρώνονται. Το μαύρο, με λεπτομέρειες σε αστραφτερό χρώμιο στο εσωτερικό δημιουργεί μία αντίθεση με το σατινέ λευκό και τις λεπτομέρειες στο χρώμα του ελεφαντόδοντου.



Το εξωτερικό παρουσιαστικό ξεχωρίζει από τις αποκλειστικές για αυτή την έκδοση, αλουμινένιες ζάντες των 16 ιντσών με τα ελαστικά διάστασης 195/45 και τα κεντρικά καπάκια των τροχών με το διακριτικό σήμα της Gucci. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει από τη σιλουέτα του 500 η χαρακτηριστική δίχρωμη ρίγα -σήμα κατατεθέν του Ιταλού σχεδιαστή μόδας- σε πράσινο και κόκκινο χρώμα !
Η ίδια ρίγα υπάρχει επίσης και στα καθίσματα του 500, στον επιλογέα των ταχυτήτων, στο κλειδί, τα πατάκια και τις ζώνες ασφαλείας. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα καθίσματα είναι επενδεδυμένα με δέρμα της Poltrona Frau και έχουν ανάγλυφο το Guccissima, το σήμα της Gucci. 
To 500 by Gucci θα είναι διαθέσιμο από την 1η Απριλίου μέχρι τις 30 Ιουνίου και η πώλησή του θα γίνεται αποκλειστικά από το www.500bygucci.com. Διαθέσιμη, μαζί με το αυτοκίνητο, θα είναι και μία σειρά αποκλειστικών αξεσουάρ της Gucci, όπως δερμάτινα προϊόντα, γυαλιά ηλίου, ρολόγια χειρός και άλλα...


Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Οι 'Βασιλικές' απονομές των Όσκαρ...!!!



Στην ταινία ο «Λόγος του Βασιλιά» και τους συντελεστές της απονεμήθηκαν τα βασικά Όσκαρ της τελετής που ολοκληρώθηκε τα ξημερώματα στο Λος Άντζελες.

Ο «Κυνόδοντας» δεν κατάφερε να κερδίσει το Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας, σε μια κατηγορία όπου το φαβορί «Biutiful» έχασε από τη δανέζικη ταινία «In a better world»...



Το βραβείο καλύτερης ταινίας κέρδισε η αμερικανοβρετανική παραγωγή για την ιστορία του βασιλιά Γεωργίου του VI, και ο σκηνοθέτης της Tom Hooper κέρδισε το Όσκαρ σκηνοθεσίας, βραβείο που οι περισσότεροι περίμεναν να πάει στον David Fincher για το «Social Network»...




Τα Όσκαρ δεύτερου ανδρικού και γυναικείου ρόλου κέρδισαν οι Christian Bale και Melissa Leo για την ταινία «The Fighter».



Ο «Λόγος του Βασιλιά» βραβεύθηκε και στην κατηγορία σεναρίου κερδίζοντας συνολικά τέσσερα Όσκαρ από τα 12 για τα οποία ήταν υποψήφιο, ενώ ακολουθούν οι ταινίες «Inception», επίσης με τέσσερα Όσκαρ και «Social Network» με τρία.




Τα βραβεία ηθοποϊίας απονεμήθηκαν στους Colin Firth για το ρόλο του βασιλιά που τραυλίζει από μικρό παιδί και NataliePortman για την εξαιρετική της ερμηνεία στο ρόλο της μπαλαρίνας, που διασχίζει τα σκοτεινά μονοπάτια της σχιζοφρένειας στην ταινία...


via: ta nea

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Luz Casal...στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών!


Η μεγάλη ντίβα της Ιβηρικής, Luz Casal, επιστρέφει στην Ελλάδα, με μια πολυμελή ορχήστρα σημαντικών σολιστών την Παρασκευή 18 και το Σάββατο 19 Μαρτίου στη σκηνή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών (Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης)...και η προπώληση των εισητηρίων ξεκίνησε..!!!
Στη συναυλία πλάι στα θρυλικά πλέον Un Αno de Amor και Piensa en mi από την ταινία Ψηλά Τακούνια, προστίθενται και άλλα εξίσου μυθικά ακούσματα σαν το Corazón και το Historia de un Amor, απ΄το νέο της άλμπουμ το La pasión, από τη δεκαετία των 50 και μετά, Μπολερό, Ταγκό και Φλαμένκο.
Η κορυφαία Ισπανίδα τραγουδίστρια ερμηνεύει μουσικούς θησαυρούς της μητρικής της γλώσσας και μας αφηγείται με τον χαρακτηριστικό προσωπικό και λυρικό της τρόπο, διαχρονικές ανθρώπινες ιστορίες για τον οικουμενικό έρωτα, το καθολικό πάθος, την ίδια τη ζωή.
Η 'μούσα του Almodóvar', όπως την αποκαλούν διεθνώς, κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ το 1982 γνωρίζοντας αμέσως την παγκόσμια καταξίωση. Η συμμετοχή της όμως στα soundtracks των ταινιών του μεγάλου Ισπανού σκηνοθέτη ήταν αυτή που εκτίναξε στα ύψη τη δημοτικότητά της. Με 24 συνολικά δίσκους και εκατομμύρια πωλήσεις, είναι πλέον η πιο διάσημη εκπρόσωπος της ποπ - και όχι μόνον - ισπανικής μουσικής σκηνής. Η Luz Casal εξήγαγε την σύγχρονη μουσική δημιουργία της χώρας της σε όλο το κόσμο συνεργαζόμενη με μεγάλους καλλιτέχνες, τραγουδώντας είτε ροκ μπαλάντες, είτε blues, είτε ταγκό, μπολερό και φλαμένκο.


via: Ispania

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

The 'Google Oscar' goes to...


Τα προγνωστικά για το Oscar καλύτερης ταινίας φουντώνουν καθώς η Google μετράει μία μία τις αναζητήσεις των χρηστών στη μηχανή...!
Η Google "αποφάσισε" ότι το φετινό Oscar καλύτερης ταινίας θα απονεμηθεί στην ταινία 'The Social Network', η οποία εξιστορεί τη γέννηση της διάσημης υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης Facebook. Έτσι, τουλάχιστον, προκύπτει από την επεξεργασία των δεδομένων στο μηχανή αναζήτησης.
Δείτε την εφαρμογή: http://oscartrends.appspot.com/.
Όπως υποστηρίζουν οι άνθρωποι της Google, τα τελευταία τρία χρόνια οι ταινίες που κέρδισαν το Oscar είχαν πολλή κίνηση στη μηχανή αναζήτησης λίγες εβδομάδες πριν την απονομή. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις για τις ταινίες No Country for Old Men (2008), Slumdog Millionaire (2009) και The Hurt Locker (2010) είχαν εντυπωσιακή αύξηση των αναζητήσεων πριν την επίσημη τελετή. Φέτος, το Social Network είναι στην κορυφή των αναζητήσεων, σε σύγκριση με τους συνδιεκδικητές του Oscar καλύτερης ταινίας.
Βέβαια, ουδείς μπορεί να θεωρήσει δεδομένη την επικράτηση του Social Network, παρά τους ισχυρισμούς της Google.So..stay tuned for the real Oscars...

via: Capital

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

...Reality με σκοπό την αναζήτηση του νέου αληθινού Ken...


Η μεγαλύτερη εταιρεία παιχνιδιών στον κόσμο, η Mattel εγκαινίασε πριν από λίγο καιρό, μια μεγάλη καμπάνια, με στόχο να ξανασμίξει και πάλι το άλλοτε διάσημο ζευγάρι. Το 2004 η Barbie είχε χωρίσει τον Ken, μετά από 43χρόνια, έχοντας βρει καινούργιο σύντροφο τον Blaine, σέρφερ από την Αυστραλία. Τώρα λοιπόν η Mattel, παραμονές των πεντηκοστών του γενεθλίων, ετοιμάζει στον Ken ένα δυναμικό comeback, εμφανίζοντάς τον σε billboards σε Νέα Υόρκη και Λος Άντζελες, να δηλώνει την αγάπη του για την Barbie.

Δεν μένει όμως μόνο στην καμπάνια που έχει σκοπό την επανασύνδεση του πιο διάσημου ζευγαριού στις ΗΠΑ. Θέλοντας να κάνει τον Ken σύγχρονο άντρα της εποχής του, του άνοιξε λογαριασμό (όπως και της Barbie) σε Facebook και Twitter και προχώρησε και στην παραγωγή ενός ριάλιτι τηλεοπτικού σόου με τίτλο: "Genuine Ken: The Search for the Great American Boyfriend". Σε αυτό, οκτώ clean-cut διαγωνιζόμενοι, συναγωνίζονται μεταξύ τους προκειμένου να εκτιμηθούν από μια Barbie. Σε αυτό το ριάλιτι ψάχνουν έναν άνδρα με στυλ, ο οποίος ξέρει ν’ακούει, να μαγειρεύει, να κάνει σερφ, και φυσικά να κακομαθαίνει το material κορίτσι, επιδεικνύοντας τη στοργή του. Η εκπομπή, η οποία έκανε το ντεμπούτο της τον περασμένο μήνα στο οnline video website “Hulu”, απευθύνεται σε γυναίκες 18-34 ετών οι οποίες θυμούνται τότε που έπαιζαν με τις κούκλες Barbie και Κen, τώρα όμως για τη διασκέδασή τους, προτιμούν ένα αντίστοιχο real-life ριάλιτι. Με παρουσιάστρια τη σταρ του MTV, Witney Port, οι διαγωνιζόμενοι έχουν ν’αντιμετωπίσουν διάφορες προκλήσεις από το να διακοσμήσουν ένα διαμέρισμα μέχρι να μαγειρέψουν ένα οικονομικό γεύμα. Ο νικητής θα λάβει τον τίτλο: "Genuine Ken: The Great American Boyfriend," ενώ η Mattel, προν τιμήν του, θα κυκλοφορήσει στην αγορά μια κούκλα με την όψη του, στοχεύοντας φυσικά με όλο αυτό το makeover ν'αυξήσει τις γενικότερες πωλήσεις.

Τι άλλο να περιμένουμε σε reality άραγε ?!?....

via: Stylista

* ...Φίλα με ακόμα.... *


"Ένα τέλειο λάθος, μια καινούργια αρχή,
ένα δάκρυ που δε μπορεί να κρυφτεί
Μια ανάσα βαθιά για να μην τρελαθώ,
μια ιστορία αγάπης, τι πιο απλό..."

Μια που χθες ήταν του Αγίου Βαλεντίνου...μπορούμε να κάνουμε ένα δυναμικό comeback με αυτό το μαγικό τραγουδάκι...
Από την πρώτη φορά που τα ακούσαμε στο 'Τέσσερα'..ίσως να μας άγγιξε..και με τον καιρό μας συγκίνησε, με τους στίχους και τη μελωδία του 'Baciami Ancora'!
Το νέο official video clip του τραγουδιού με τη συμμετοχή της Μαρίας Σολωμού, το γεγονός πως ο Μουζουράκης το αφιέρωσε σε εκείνη, την αγαπημένη του, με συγκινεί ακόμα περισσότερο...και το μόνο σίγουρο είναι πως όλες (ίσως στο πίσω μέρος του μυαλού μας..) τη ζηλεύουμε λιγάκι..και προσωπικά θα ήθελα σίγουρα να είμαι στη θέση της :)

P.S.: Thank you Miss Joanna...

Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου 2011

* Η&Μ goes Eco-Conscious *


Conscious Collection & Sustainable style at H&M...






Sustainability is a long term trend at H&M and this April as part of the focus on sustainability H&M will introduce the Conscious Collection - The collection which is for women, men and children is made from enviromentally - adapted and greener materials such as organic cotton, Tencel® and recycled polyester. H&M’s designers have been inspired by different shades of white, one of the most important colours this Spring. A minimalist, tailored look is combined with romantic lace, Broderie Anglaise, frills and draping. The Conscious Collection will be on sale in all H&M stores from 14th April.

“It’s not just about organic cotton any more, the possibilities for creating a complete fashion statement with eco smarter materials are huge now. By designing recurring Conscious Collections we have the opportunity to show in a variety of ways what’s possible using more sustainable fabrics,” says Ann-Sofie Johansson, H&M Head of design. “Shades of white are the season’s biggest fashion trend and it feels right for this collection. White creates a romantic feeling with lace and Broderie Anglaise, but is also the basic colour in a sporty, relaxed style and in a preppy tailored look for men.”

via: h&m

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Amy Winehouse Live in Athens...


Η Amy Winehouse, μία από τις δημοφιλέστερες βρετανίδες τραγουδίστριες της τελευταίας δεκαετίας, έρχεται στην Αθήνα για συναυλία στις 22 Ιουνίου.

Η συναυλία θα γίνει στο πλαίσιο του Ejekt Festival (δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα ο χώρος).

Η Winehouse σημείωσε μεγάλη επιτυχία με το τελευταίο της άλμπουμ, το Back In Black», που κυκλοφόρησε πριν τέσσερα χρόνια, συνδιάζοντας τους ήχους της σημερινής ποπ μουσικής με την «παλιομοδίτικη» R'n'B των 60's και μία φωνή που θυμίζει έντονα τη γενιά της Diana Ross και της Ronnie Spector. Προσωπικά θα παραμείνω επιφυλακτική για το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί αυτή η συναυλία...! Αν βέβαια όλα κυλήσουν ρολόι και η Amy καταφέρει να έρθει στη χώρα μας (σχετικά...) νηφάλια, τότε είμαι σίγουρη πως θα είναι μία πολύ επιτυχημένη συναυλία!

via: Ta Nea


" Vidal Sassoon: The Movie "


Στο αρχικό της στάδιο, η ταινία “Vidal Sassoon The Movie” είχε σκοπό να αποτελέσει ένα δώρο γενεθλίων από τον Μάικλ Γκόρντον, το μεγιστάνα των προϊόντων για τα μαλλιά, προς τον παλιό του φίλο, κύριο Sassoon. Έτσι, δεν προκάλεσε εντύπωση το γεγονός ότι το ντοκιμαντέρ, το οποίο κάνει πρεμιέρα προσεχώς στη Νέα Υόρκη, αναφέρεται σε όλες τις καλές στιγμές της 69χρονης καριέρας του θρύλου του hairstyling: πώς ένα αγόρι από την εργατική τάξη του Λονδίνου, κατάφερε να γίνει γνωστός ως ο χαρισματικός εκατομμυριούχος Βασιλιάς των Μαλλιών.

Πρόσφατα, ο 83χρονος Sassoon, έδωσε μία συνέντευξη στους New York Times, όπου μίλησε για αυτό το ντοκιμαντέρ και όχι μόνο.

Για τα παιδικά του χρόνια: «Στις αρχές της δεκαετίας του '20, ο πατέρας μου μας εγκατέλειψε. Η μητέρα μου δεν είχε καθόλου χρήματα. Ντρεπόταν τόσο, που ένας θείος μου μας πήρε στη μέση της νύχτας και μας πήγε σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου με τα τρία μου ξαδέρφια και τη θεία μου. Αν ήταν Ιανουάριος και ήθελες να χρησιμοποιήσεις την τουαλέτα, έφευγες από το κτίριο προσευχόμενος κάποιος να είχε μόλις χρησιμοποιήσει τη λεκάνη για να είναι ζεστή».

Για την παραμονή του σε ορφανοτροφείο: «Όταν ήμουν 10 ετών, το έσκασα για να δω τον πατέρα μου. Δεν νοιάστηκε καθόλου. Με πήγε πίσω.»

Ο Sassoοn ασχολήθηκε με την κομμωτική γιατί η μητέρα του πίστευε ότι ήταν γραφτό του. «Δεν μπορούσες να διαφωνήσεις μαζί της. Δεν θα κέρδιζες ποτέ», λέει. Ο πρώτος κομμωτής για τον οποίο εργάστηκε ήταν πολύ σκληρός. «Ήμουν 14 ετών και μου έλεγε να μην έχω τσαλακωμένο παντελόνι και να γυαλίζουν τα παπούτσια μου και τα νύχια μου να είναι καθαρά. Διαφορετικά, μας έστελνε σπίτι μας».

Ως προς το τι χρειάζεται για να πετύχεις ως κομμωτής: «Να έχεις την ικανότητα να κοιτάς το πρόσωπο και το σώμα κάποιου σαν γλυπτό».

via: Stylista

Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

" The Meet Market "


Το Meet Market επιστρέφει με χειροποίητες δημιουργίες, πρωτότυπες ιδέες Ελλήνων σχεδιαστών, καλλιτεχνών και ανεξάρτητων επιχειρήσεων.  

Με την υποστήριξη της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων,  το Σάββατο 12 & την  Κυριακή 13 Φεβρουαρίου 2011 (Αίθουσες «Κωνσταντίνος Καβάφης» & «Τάκης Παπατσώνης», Πειραιώς 100, Γκάζι), πάνω από εκατό περίπτερα με παλιές και νέες συμμετοχές εκθετών θα δώσουν την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν νέες ιδέες, να βρουν αυτό που τους ταιριάζει, ή απλά  να χαρούν ένα ακόμη εορταστικό διήμερο του επιχειρηματικού πνεύματος!
Τοπικοί σχεδιαστές, καλλιτέχνες και ανεξάρτητοι δημιουργοί παρουσιάζουν ρούχα, αξεσουάρ, vintage & retro εκθέματα, καλλιτεχνικά αντικείμενα, κοσμήματα, οργανικά προϊόντα σώματος και υγιεινής διατροφής, βιβλία, είδη σπιτιού, βινύλια, διαδραστικά παιχνίδια, δώρα και γευστικά φαγητά. Η ξεχωριστή ατμόσφαιρα θα πλαισιώνεται από μουσικό πρόγραμμα με Αθηναίους DJs και δώρα για τους τυχερούς!
Περισσότερες πληροφορίες για τους σχεδιαστές, τους δημιουργούς και τους DJ του event μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Meet Market...

via: The Meet Market

" Blue Valentine "...


Πώς μια σχέση φτάνει από τον έρωτα και την ευτυχία, στη διάλυση και την απόσταση; Η ταινία του Ντέρεκ Σιανφράνς παρακολουθεί αυτή την πορεία στη σχέση του Ντιν και της Σίντι, δύο ανθρώπων που από μια τυχαία συνάντηση αποφάσισαν να φτιάξουν μια οικογένεια, αλλά ο χρόνος και η φθορά διέλυσαν τα πάντα. Μία ταινία με τίτλο 'Βlue Valentine', που βγαίνει στους κινηματογράφους το Φεβρουάριο, που παίρνει καλές κριτικές, που η ερμηνεία της Michelle Williams είναι υποψήφια για Όσκαρ..σε προκαλεί να τη δεις!
Έτσι λοιπόν αποφάσισα κι εγώ να περάσω το χθεσινό μου βράδυ παρέα με το 'Blue Valentine'...και ομολογουμένως το μετάνιωσα...! Αρχικά πρέπει να παραδεχτώ πως είναι ένα 'ειλικρινές και ανθρώπινο δράμα', όπως το παρουσίασε το αθηνόραμα...αλλά από την άλλη...ήταν υπερβολικά ειλικρινές και υπερβολικά αληθινό! Ως σενάριο δε θα το έλεγα πρωτότυπο, είναι μία ακόμα αφήγηση με φλας μπακ, ξεκινώντας από το σημείο που η σχέση βρίσκεται ένα βήμα πριν το τέλος...
Σίγουρα μας αποδεικνύει πως τίποτα στις μακροχρόνιες σχέσεις (συνήθως...) δε θυμίζει την πρώτη εποχή του έρωτά τους. Με διαρκή φλας μπακ, ο Σιανφράνς περιγράφει τη γνωριμία τους, όταν εκείνη ήταν ακόμη μαθήτρια που ήθελε να γίνει γιατρός και εκείνος μεταφορέας στο γηροκομείο της γιαγιάς της. Τα τραγούδια που τής έλεγε. Το πώς κοιτούσαν ο ένας τον άλλον. Το ξύλο που εκείνος έφαγε από τον τότε φίλο της Σίντι..μία δηλαδή κάπως συνηθισμένη ιστορία...
Η ιστορία όμως αυτή έχει ελάχιστες γλυκανάλατες στιγμές, κι από την άλλη πολλές σκηνές τσακωμού, που καταντάει λιγο βαρετό να βλέπεις συνέχεια το ίδιο ζευγάρι να προσπαθεί να εκφραστεί χωρίς ουσιαστικά να εκφράζεται...να περιμένεις 114' πως κάτι συναρπαστικό θα συμβεί...πως κάτι διαφορετικό θα σου δείξει, έστω και στο τέλος..αλλά δεν! Δε λέω πως όλες οι ταινίες πρέπει να μας δώσουν την ικανοποίηση του happy end, αλλά πρέπει να μας δώσουν κάτι...κι αυτό κατά τη γνώμη μου έλειπε!
"Σκηνοθεσία με συναίσθημα και καταπληκτικές ερμηνείες", την περιέγραψε η καθημερινή...οφείλω όμως κατά το ήμισυ να διαφωνήσω. Με βάση το σενάριο, οι ερμηνείες και των δύο ηθοποιών ήταν ικανοποιητικές, υπήρχε μεν συναίσθημα..αλλά έλλειψη της εξέλιξης του συναισθήματος!
Δε θα σας το συνιστούσα...αλλά από την άλλη περιμένω και τη δική σας άποψη....

Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Valentine's Day: Demi Moore designs for Jack Vartanian...


 Με αφορμή τη γιορτή  του Αγίου Βαλεντίνου...

Η διάσημη και λαμπερή ηθοποιός Demi Moore, συνεργάστηκε με τον κοσμηματοπώλη Jack Vartanian, και δημιούργησε μια σειρά από κολιέ που έχουν σαν μοτίβο χειροπέδες. Οι χειροπέδες αυτές δεν έχουν σκοπό να προκαλέσουν ούτε να περάσουν κάποιο kinky υπονοούμενο...Στόχος είναι να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου σε ένα πολύ σημαντικό θέμα που είναι η παιδική σεξουαλική εκμετάλλευση και η εμπορία ανθρώπων!
Τα κοσμήματα αυτά διατίθεται προς πώληση από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι και την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Οι τιμές των κοσμημάτων κυμαίνονται από $710 μέχρι $2,140 και κυκλοφορούν σε λευκό, κίτρινο ή ροζ χρυσό, ενώ κάποια από αυτά φέρουν και λευκά ή μαύρα διαμάντια.
Τα μισά έσοδα από τις πωλήσεις θα διοχετευθούν στο ίδρυμα, “Demi and Ashton (DNA) Foundation” ένα μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ο οποίος προσπαθεί να πληροφορήσει και να ενημερώσει την κοινή γνώμη, για αυτά τα δύο ζητήματα που μαστίζουν στον κόσμο, ακόμα και στη σημερινή εποχή!

via: In Style

Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2011

" Μπες στο κλίμα..."


Πρεμιέρα κάνει σήμερα η καινούργια εκπομπή του Σκάϊ με τίτλο «Μπες στο κλίμα», με τον Γιώργο Λιανό στο τιμόνι της παρουσίασης.
Πρόκειται για μια εκπομπή οικολογικού περιεχομένου που έχει στόχο να προτρέψει τους τηλεθεατές να συνειδητοποιήσουν ότι με μικρές ή μεγαλύτερες αλλαγές στο σπίτι τους μπορούν να βοηθήσουν στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να προστατεύσουν το πορτοφόλι τους. Μία έξυπνη και πρωτοπόρα κίνηση, ώστε να βοηθήσουμε όλοι μας στην προστασία του πλανήτη μας...
Η εκπομπή θα επισκεφθεί μεγάλα αστικά κέντρα, χωριά και κωμοπόλεις με εξειδικευμένα συνεργεία ώστε να κάνει επιτόπου τις απαιτούμενες αλλαγές ή αναπροσαρμογές. Σε κάθε επεισόδιο με τη βοήθεια ενεργειακού επιθεωρητή θα επισκέπτεται ένα σπίτι και θα εξετάζει όλες τις παραμέτρους που αφορούν στην ενέργεια που καταναλώνει αλλά και που χάνει. Επιπλέον, σε κάθε επεισόδιο θα παρουσιάζονται μίνι ταξιδιωτικά οδοιπορικά σε χώρους υψηλής περιβαλλοντικής αξίας και θα αποκαλύπτονται τα κρυμμένα μυστικά της ελληνικής υπαίθρου. Καλή τύχη ευχόμαστε κι ελπίζουμε να έχει την ανταπόκριση που αξίζει σε τέτοια θέματα!

Απόψε στις 19:00 στον Σκάϊ...

via: Skai

Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Madwalk...the show !!!

Έπειτα από τις πρώτες εντυπώσεις στον 'προθάλαμο' της πασαρέλας... προχωρήσαμε προς τις κερκίδες προσπαθώντας να βρούμε τις θέσεις μας (που δεν υπήρχαν τελικά..), οπότε τουλάχιστον τις κερκίδες μας και κάποιες καλές θέσεις. Στο σημείο αυτό ήταν έντονη η έλλειψη οργάνωσης...υπήρχε μία κοπέλα στην είσοδο που έδινε μία σχετική καθοδήγηση, κι έπειτα οι ενδείξεις ήταν μάλλον περιττές..έτσι δημιουργήθηκε μία μικρή παρεξήγηση: σχεδόν όλο το κοινό είχε καθήσει σε λάθος κερκίδες, κι έπρεπε να γίνει μία μεγάλη ανακατάταξη, με τον κόσμο φυσικά να διαμαρτύρεται! Η θετική πλευρά του χάους αυτού είναι ότι καταφέραμε εμείς να βρούμε καλύτερες θέσεις! Κι έτσι, περιμένωντας αρκετή ώρα να ξεκινήσει το show, σε ένα δημόσιο χώρο όπου απαγορεύεται το κάπνισμα και όλοι κάπνιζαν...έφτασε 9:45 όπου ανακοινώθηκε η έναρξη του show!


Το show ξεκίνησε με εκπληκτικά σκηνικά, εναλασσόμενες εικόνες ενός άνδρα (στα δεξιά) και μίας γυναίκας (στα αριστερά), με διαφορετικά στυλ, κάτι που θύμισε ίσως την πρόσφατη διαφημιστική καμπάνια της French Connection...


...και ακολούθησε η εντυπωσιακή εμφάνιση της πρώτης παρουσιάστριας..αλλά και τραγουδίστριας...της Τάμτα!



...και προς το τέλους του τραγουδιού εμφανίστηκε η δεύτερη παρουσιάστρια και μοντέλο...Βίκυ Καγιά! Το μόνο που δε μπορούμε να αμφισβητήσουμε σε αυτό το show είναι ότι εκμεταλλεύτηκαν πλήρως τους 'πόρους' τους...χρησιμοποιώντας ένα top model-παρουσιάστρια και μία τραγουδίστρια-παρουσιάστρια...!?!


Το show συνέχισε με την λαμπερή Δέσποινα Βανδή με δημιουργία του Βρεττού Βρεττάκου! Δεν πλησίασε την πασαρέλα, αλλά σίγουρα τράβηξε όλα τα βλέμματα πάνω της...


...και με την ταυτόχρονη παρουσία άλλων λαμπερών δημιουργιών του Κου Βρεττάκου, χρησιμοποιώντας και άλλους 'διαθέσιμους πόρους', όπως την Ευαγγελία από το next top model...



Επόμενοι στην σειρά ήταν οι σχεδιαστές Mi-Ro, σε συνεργασία με τους...Onirama!


Οι δημιουργίες των Mi-Ro ήταν εκπληκτικές με πιο λιτές (σε σχέση με του Βρεττού Βρεττάκου...), αλλά εντυπωσιακές γραμμές...



 
Στο κέντρο της πασαρέλας, αλλάζοντας σκηνικό βρέθηκαν ξιφομάχοι...


...κι έπειτα η παρουσίαση των αέρινων δημιουργιών του Γιώργου Ελευθεριάδη, με την μουσική συνοδεία του Μύρωνα Στρατή και της Illa Darlin...


Ο Γιώργος Ελευθεριάδης, πέρα των άλλων μοντέλων, έντυσε και τη Τζέσικα από το next top model και προσωπικά με εντυπωσίασε με το στυλ και τις γραμμές του...



...αλλάζοντας σκηνικό σειρά είχε το ίσως πιο εντυπωσιακό concept και 'ελκυστικό' σκηνικό....


...που μας προετοίμασε για την Ορσαλία Παρθένη & τις Μέλισσες...


Τα μοντέλα, το στήσιμο και οι δημιουργίες της Ορσαλίας Παρθένη έκαναν ένα υπέροχο ταίριασμα, εάν και η έμπνευση από την προηγούμενη κολεξιόν της Chanel ήταν εμφανής...






Τα πλήθη ξεσηκώθηκαν, όσο ποτέ, χειροκροτώντας και περιμένωντας την επόμενη εμφάνιση...του Σάκη Ρουβά & των δημιουργιών της Σήλιας Κριθαριώτη...


...όπως όλοι περιμέναμε, ο Σάκης Ρουβάς ήταν εκπληκτικός, αλλά και πολύ στυλάτος, φορώντας ένα άσπρο κοστούμι, δημιουργία της σχεδιάστριας...και 'παίζοντας' με τα μοντέλα στην πασαρέλα...




Η κολεξιόν της Σήλιας Κριθαριώτη ήταν μεν υπερβολική...αλλά ιδιαίτερα ξεχωριστή και κυριολεκτικά λαμπερή...


 
και το τελευταίο κομμάτι της σχεδιάστριας ανέδειξε η κούκλα Δούκισσα Νομικού, τραβώντας όλα τα βλέμματα πάνω της, ήταν μία πριγκίπισσα...


Next....ήταν οι Matisse που τραγούδησαν υπέροχα..με το δικό τους μοναδικό στυλ...


Συνοδεύοντας με το ρυθμό τους τις δημιουργίες της Μαίρης Κατράντζου...η οποία (ακολουθώντας την στρατηγική των προηγουμένων), στόλισε την Ιωάννα από το next top model...




Μία από τις πιο εκκεντρικές, μοναδικές εμφανίσεις έκανε ο επόμενος, Γιώργος Μαζωνάκης...






...με δημιουργία των Deux Hommes, οι οποίοι παρουσίασαν κάποια από τα ωραιότερα κομμάτια της βραδιάς...


 




Για το τέλος έμεινε η εκθαμβωτική Έλενα Παπαρίζου, φορώντας δημιουργία του Απόστολου Μητρόπουλου...



..και ακολούθησαν οι εκκεντρικές αλλά και ιδιαίτερα σέξυ εμφανίσεις για το κλείσιμο της βραδιάς, που σίγουρα θα συζητηθούν...

 

Πάρά τα όποια παράπονα και καθυστερήσεις της βραδιάς, περάσαμε υπέροχα, θαυμάσαμε εκπληκτικές παρουσίες, το απολαύσαμε και ήταν μία μοναδική βραδιά...μακάρι να είναι μόνο η αρχή για ένα event που μπορεί και πρέπει να πραγματοποιείται κάθε χρόνο!

photos by: Agnes Anastasiou